Πάολο Φιορέτι: Ο νέος συντονιστής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για την Ελλάδα

Πάολο Φιορέτι: Ο νέος συντονιστής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για την Ελλάδα

Ο Πάολο Φιορέτι θα αντικαταστήσει τον Νικόλα Τζιαμαριόλι, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ομάδας του ESM για την Ελλάδα από το 2015.

«Είμαι ενθουσιασμένος που ο Πάολο Φιορέτι θα είναι επικεφαλής της ελληνικής ομάδας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας: «Με την γνώση που έχει για την περιοχή και τον χρηματοπιστωτικό τομέα και την εμπειρία στενής συνεργασίας με τους εταίρους – θεσμούς μας, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι ιδανικά προετοιμασμένος για να αναλάβει αυτό το σημαντικό έργο».

https://twitter.com/ESM_Press/status/1219182005797167105

«Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω τον Νικολά Τζιαμαριόλι για την αφοσίωση και την αποφασιστικότητά του κατά τη διάρκεια του ελληνικού προγράμματος, η οποία αποδείχθηκε κρίσιμης σημασίας στις πιο δύσκολες στιγμές του προγράμματος του ESM», σημείωσε ο κ. Ρέγκλινγκ. «Και θα συνεχίσει να συμβάλλει σημαντικά στη συνεργασία μας με την Ελλάδα στον νέο ρόλο του ως Γενικός Γραμματέας».

Ο Πάολο Φιορέτι εντάχθηκε το 2012 στον ESM. Σήμερα είναι αναπληρωτής επικεφαλής για τον τραπεζικό τομέα στον ESM, υπεύθυνος για αναλύσεις του χρηματοπιστωτικού τομέα και την παρακολούθηση του τραπεζικού τομέα της Ευρωζώνης. Διετέλεσε συντονιστής της ομάδας του ESM για την Ελλάδα και στη συνέχεια ανέλαβε τον ίδιο ρόλο για την Κύπρο, το οποίο θα συνεχίσει να έχει προσωρινά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προηγουμένως, ο κ. Φιορέτι είχε εργαστεί στην Unicredit, στον Fitch Ratings ως διευθυντής για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική για την ομάδα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και στη διεύθυνση παρακολούθησης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Ο κ. Τζιαμαριόλι έγινε γενικός γραμματέας του ESM τον Σεπτέμβριο του 2019.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.