ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΕΕ: «Η Ελλάδα δεν πραγματοποιεί ελέγχους για τον κορωνοϊό στα σύνορά της»

ΕΕ: «Η Ελλάδα δεν πραγματοποιεί ελέγχους για τον κορωνοϊό στα σύνορά της»

Απορίες δημιουργεί η στάση της Κυβέρνησης δεδομένου ότι, από τις 21 Απριλίου 2020, οι 16 από τις 26 χώρες Σένγκεν κοινοποίησαν, στην Κομισιόν την επανεισαγωγή ελέγχων στα εσωτερικά τους σύνορα λόγω απειλών που σχετίζονται με την εξάπλωση του Covid-19 αλλά όχι η Ελλάδα.

Οι χώρες που έχουν επαναφέρει τους εσωτερικούς ελέγχους είναι Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Εσθονία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Αυστρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Φινλανδία, Ελβετία και Νορβηγία.

Όπως προκύπτει από εμπιστευτικό, ενημερωτικό, έγγραφο του Ευρωκοινοβουλίου, η Ελλάδα είναι μία από τις ελάχιστες χώρες της Ζώνης Σένγκεν που, παρά την πανδημία του κορωνοϊού, δεν υιοθέτησε ελέγχους στα εσωτερικά της σύνορα!

Mάλιστα, ορισμένες άλλες χώρες της Ζώνης Σένγκεν εισήγαγαν περιορισμούς στην κυκλοφορία προσώπων που επηρεάζουν τα εσωτερικά σύνορα, όπως προσωρινές απαγορεύσεις για μη απαραίτητα ταξίδια (Ιταλία, Λετονία, Μάλτα, Κάτω Χώρες και Σλοβενία.)

Στο έγγραφο σημειώνεται ότι ο Χώρος Σένγκεν αποτελείται από 26 χώρες, που έχουν συμφωνήσει να καταργήσουν τακτικούς ελέγχους στα εσωτερικά τους σύνορα προκειμένου να διευκολύνουν την ελεύθερη και απεριόριστη κυκλοφορία των ανθρώπων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ολο το 4σέλιδο ενημερωτικό έγγραφο του Ευρωκοινοβουλίου ΕΔΩ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.