ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

“Oι τράπεζες δεν δανείζουν τους πελάτες τους”

“Oι τράπεζες δεν δανείζουν τους πελάτες τους”

Τις ανισορροπίες εντός της Ευρωζώνης, σχολίασε ο Μάριο Ντράγκι σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της G20, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα της μη συμμετρικής χορήγησης πιστώσεων.

“Οι τράπεζες έχουν πολύ καλύτερες συνθήκες για τη χρηματοδότησή τους αλλά δεν δανείζουν στον ίδιο βαθμό” σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, προσθέτοντας ότι “οι τράπεζες έχουν αμφιβολίες για τη φερεγγυότητα των πελατών τους, φοβούνται ότι οι πελάτες δεν θα ξεπληρώσουν τα χρέη τους” .

Ωστόσο ο Ντράγκι διευκρίνισε ότι ο βασικός λόγος απουσίας πιστώσεων στην ευρωζώνη, κυρίως στις πιο “ευπαθείς” χώρες είναι η “έλλειψη ζήτησης” λόγω του οικονομικού μαρασμού.

Σχετικά με τις διακυμάνσεις των ισοτιμιών, είπε ότι είναι συνέπεια των εγχώριων πολιτικών καθώς “ορισμένες χώρες προσπαθούν να πετύχουν τους στόχους τους”.

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ, ο Ντράγκι απέφυγε να απαντήσει, ενώ δήλωσε ότι από την προηγούμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας, στις αρχές του μήνα δεν έχει διαπιστωθεί κάποια “βελτίωση της κατάστασης”.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που πρότεινε στην ΕΚΤ να μειώσει τη ρευστότητα στην ευρωζώνη, ο Ντράγκι υπενθύμισε ότι η ΕΚΤ, είναι “απολύτως ανεξάρτητη”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.