ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Διεκδικεί 8 δισ. ευρώ από την Deutsche Bank

Διεκδικεί 8 δισ. ευρώ από την Deutsche Bank

Μια μεγάλη δικαστική διαμάχη μεταξύ της Deutsche Bank και του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Alexander Vik ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα.

Ο Vik διεκδικεί 8 δισ. δολάρια ως αποζημίωση για τις συναλλαγές που πραγματοποίησε η εταιρεία του Sebastian Holdings κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του μεγαλοεπενδυτή, η εταιρεία του έγραψε τεράστιες απώλειες όταν η γερμανική τράπεζα αθέτησε τις συμβάσεις με την Sebastian Holdings το διάστημα 2006-2008.

Εκπρόσωποι της Deutsche Bank δήλωσαν ότι θα αμυνθούν σθεναρά στις κατηγορίες.

Η γερμανική τράπεζα έχει μπει σε δικαστική διαμάχη από το 2009 με την Sebastian Holdings, κατηγορώντας την ότι χρωστά 250 εκατομμύρια δολάρια.

Η υπόθεση επικεντρώνεται στην υψηλή μόχλευση και σε πολύπλοκες συναλλαγές νομισμάτων που πραγματοποιούσε η τράπεζα για λογαριασμό της Sebastian Holdings, του Νορβηγού επιχειρηματία.

Τον Οκτώβριο του 2008, μαζί με την κατρακύλα των αγορών, βούλιαξε και η Sebastian Holdings. Τουλάχιστον 1 δισ. των ιδίων κεφαλαίων της έκανε φτερά.

Ο Νορβηγός επιχειρηματίας, ποντάροντας στις αγορές συναλλάγματος εν μέσω κρίσης, απώλεσε μεγάλο μέρος της περιουσίας του και θα παραστεί ως βασικός μάρτυρας για να καταθέσει στις 12 Ιουνίου.

Ο κοσμοπολίτης Alexander Vik κάνει μπίζνες σε τρεις ηπείρους επενδύοντας σε πολυτελή ξενοδοχεία, στην ανάπτυξη ακινήτων, τη γεωργία, το κρασί και τα οινοπνευματώδη ποτά.

Είναι μεγάλος λάτρης της τέχνης με τη δική του γκαλερί στη Νέα Υόρκη Sebastian + Barquet gallery.

Είναι συλλέκτης μοντέρνων επίπλων και γλυπτών ενώ έχει  δικό του αμπέλι στη Χιλή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.