ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο.Σολτς: «Η Γερμανία θα πιάσει τις δαπάνες του ΝΑΤΟ» – Aκόμα δεν έχει επανεκλεγεί ο Ν.Τραμπ και ήδη προκαλεί πανικό!

Η Γερμανία ανακοίνωσε ότι δαπανά ήδη το 2% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της

Ο.Σολτς: «Η Γερμανία θα πιάσει τις δαπάνες του ΝΑΤΟ» – Aκόμα δεν έχει επανεκλεγεί ο Ν.Τραμπ και ήδη προκαλεί πανικό!

Η Γερμανία πέτυχε τον στόχο του ΝΑΤΟ να δαπανά το 2% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της για την Αμυνα για πρώτη φορά από το 1992, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων dpa σήμερα Τετάρτη.

Ο Γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς είχε δηλώσει αυτή την εβδομάδα ότι η Γερμανία θα επιτύχει τον στόχο του ΝΑΤΟ, αλλά η κυβέρνηση του δεν είχε δώσει μέχρι τώρα ακριβή στοιχεία.

Η γερμανική κυβέρνηση διαθέτει το ισοδύναμο των 73,41 δισ. δολ. για αμυντικές δαπάνες κατά το τρέχον έτος, ανέφερε το dpa.

Οι δαπάνες της χώρας αυξήθηκαν μετά την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία πριν από δύο χρόνια.

Πρόκειται για ποσό-ρεκόρ για τη Γερμανία σε απόλυτους αριθμούς και θα αντιστοιχεί στο 2,01% του ΑΕΠ. Το υπουργείο Αμυνας δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα για σχολιασμό.

Είναι όμως σαφές πως η σημερινή δημοσιοποίηση έγινε για να απαντήσει ο Όλαφ Σολτς στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δήλωσε πριν λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Κόνγουεϊ της Νότιας Καρολίνας ότι θα «ενθάρρυνε» τη Ρωσία να επιτεθεί σε οποιονδήποτε από τους συμμάχους των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ θεωρεί ότι δεν έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Aκόμα δεν έχει εκλεγεί ο Ν.Τραμπ στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ και ήδη προκαλεί πανικό!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.