ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Φιλιππίνες: Οκτώ νεκροί σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε παραγκούπολη – Οι έξι ήταν παιδιά

Δεκάδες χιλιάδες διαμένουν σε παραγκουπόλεις

Φιλιππίνες: Οκτώ νεκροί σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε παραγκούπολη – Οι έξι ήταν παιδιά

Οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους έξι παιδιά, έχασαν τη ζωή τους όταν πυρκαγιά σάρωσε φτωχή συνοικία της Μανίλας, της πρωτεύουσας των Φιλιππίνων, ανακοίνωσε το πυροσβεστικό σώμα.

Άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν στην πυρκαγιά αυτή, η οποία εκδηλώθηκε περί τις 05:00 (τοπική ώρα· τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας) στον δεύτερο όροφο κατοικίας σε παραγκούπολη με έντονο πρόβλημα υπερπληθυσμού στην πανεπιστημιούπολη της Μανίλας.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν σχεδόν δύο ώρες για να σβήσουν τη φωτιά, η οποία κατέστρεψε 80 κατοικίες, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γκρεγκ Μπιτσάιντα, ανώτερος αξιωματικός της πυροσβεστικής.

Διενεργείται έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Δεκάδες χιλιάδες διαμένουν σε παραγκουπόλεις

Εξαιτίας της ταχύτατης εξάπλωσης της φωτιάς, αρκετοί άνθρωποι παγιδεύτηκαν μέσα στα σπίτια τους, αρκετά από τα οποία ήταν φτιαγμένα με ελαφριά υλικά, εξήγησε ο κ. Μπιτσάιντα.

Οι ηλικίες των θυμάτων δεν είναι ακόμη γνωστές, όμως, σύμφωνα με τον αξιωματικό, τα έξι ήταν ανήλικα.

«Ο στρατώνας μας βρίσκεται κοντά, αλλά δεν μας κάλεσαν αμέσως», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πάνω από 13 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στην ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, εκ των οποίων δεκάδες χιλιάδες διαμένουν σε παραγκουπόλεις, όπου οι πυρκαγιές είναι συχνές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πολλοί κάτοικοι εγκαταλείπουν πάμφτωχες αγροτικές περιοχές και μεταναστεύουν στη Μανίλα με την ελπίδα να βρουν δουλειά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.