ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ινδία: Στο νοσοκομείο δεκάδες άνθρωποι από διαρροή τοξικού αερίου

Τουλάχιστον 55 άτομα

Ινδία: Στο νοσοκομείο δεκάδες άνθρωποι από διαρροή τοξικού αερίου

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι εισήχθησαν σήμερα, Πέμπτη (29/9) στο νοσοκομείο μετά τη διαρροή αμμωνίας σε μονάδα επεξεργασίας κρέατος στην Ινδία.

Σύμφωνα με την ινδική αστυνομία πρόκειται για στο δεύτερο περιστατικό αυτού του είδους που σημειώνεται σε διάστημα δύο ημερών.

Η αστυνομία επεσήμανε στην ανακοίνωσή της ότι οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για αναπνευστικά προβλήματα και λιποθύμησαν μετά την έκρηξη σε αγωγό μεταφοράς αμμωνίας και την απελευθέρωση επιβλαβών αναθυμιάσεων μέσα στο εργοστάσιο, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Αλιγκάρ, στο βόρειο τμήμα της Ινδίας.

«Τουλάχιστον 55 εργαζόμενοι, στην πλειονότητά τους γυναίκες, διακομίσθηκαν εκτάκτως στο νοσοκομείο μετά τη διαρροή», δήλωσε στο AFP αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας.

«Οι περισσότεροι εργαζόμενοι είχαν χάσει τις αισθήσεις τους», διευκρίνισε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σωστικά συνεργεία έσπευσαν στο εργοστάσιο και επιχείρησαν να εμποδίσουν την εξάπλωση του αερίου.

Η αστυνομία δήλωσε ότι η μονάδα έκλεισε προσωρινά και ότι διεξάγεται έρευνα για το περιστατικό.

Την Τετάρτη 28 εργαζόμενοι ασθένησαν, εκ των οποίων τουλάχιστον 5 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, μετά τη διαρροή αμμωνίας σε μονάδα επεξεργασίας γαρίδων στο κρατίδιο Οντίσα, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Συχνά συμβαίνουν ατυχήματα στις εργοστασιακές μονάδες στην Ινδία λόγω έλλειψης κυβερνητικής επιτήρησης και εκτεταμένης διαφθοράς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 1984 σημειώθηκε στην Ινδία ένα από τα χειρότερα βιομηχανικά δυστυχήματα στον κόσμο. Χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τη διαρροή αερίου σε εργοστάσιο φυτοφαρμάκων που ανήκε στην αμερικανική εταιρεία Union Carbide.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.