Ινδονησία: 14 νεκροί έπειτα από σύγκρουση λεωφορείου σε διαφημιστική πινακίδα

Τραγωδία στην Ινδονησία με 14 νεκρούς, έπειτα από σύγκρουση λεωφορείου σε πινακίδα.

Ινδονησία: 14 νεκροί έπειτα από σύγκρουση λεωφορείου σε διαφημιστική πινακίδα

Σύνολο 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, και περίπου δέκα τραυματίστηκαν, όταν ένα λεωφορείο που μετέφερε Ινδονήσιους τουρίστες έπεσε πάνω σε μια διαφημιστική πινακίδα στην επαρχία Ανατολικής Ιάβας, σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 31 επιβάτες, ο οδηγός και ένας υπάλληλος της εταιρείας μεταφορών, έπεσε σε μια κολόνα και ανατράπηκε σε ένα δρόμο που συνδέει την πόλη Μοτζοκέρτο και τη Σουραμπάγια, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ινδονησία.

Τα θύματα ήταν από το Μπενόβο, μια τοποθεσία κοντά στη Σουραμπάγια, και επέστρεφαν από τουριστικές διακοπές το Σαββατοκύριακο στο οροπέδιο Ντιένγκ, περίπου 400 χιλιόμετρα μακριά στο κέντρο του νησιού της Ιάβας, ανέφερε ο τοπικός αξιωματούχος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών Ριντουάν Μουμπαρούν στο τηλεοπτικό δίκτυο Metro TV.

«Δεκατέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 19 τραυματίστηκαν σοβαρά ή ελαφρά», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Μοτζοκέρτο, Ροφίκ Ρίπτο Χιμαουάν, προσθέτοντας ότι διεξάγεται έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ιάβας είχε αναφέρει νωρίτερα ότι το δυστύχημα προκλήθηκε από λάθος του οδηγού.

«Αυτό το δυστύχημα προκλήθηκε από ανθρώπινο λάθος, ο οδηγός ήταν εξαντλημένος», είπε.

Ο οδηγός επέζησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τραυματισμένος, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Τα θανατηφόρα δυστυχήματα είναι συχνά στο αρχιπέλαγος της Νοτιοανατολικής Ασίας, καθώς τα οχήματα δεν συντηρούνται κατάλληλα και ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας δεν τηρείται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον περασμένο μήνα, 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένα φορτηγό που μετέφερε ανθρακωρύχους έπεσε σε γκρεμό στην Παπούα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.