ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ινδονησία: Kατολίσθηση μετά από ισχυρές βροχοπτώσεις – Τουλάχιστον 19 νεκροί

Τα πτώματα των θυμάτων και δυο επιζήσαντες βρέθηκαν σε χωριά της περιφέρειας Τάνα Τοράτζα

Ινδονησία: Kατολίσθηση μετά από ισχυρές βροχοπτώσεις – Τουλάχιστον 19 νεκροί

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ άλλοι δύο αγνοούνται ακόμη μετά από κατολίσθηση στην επαρχία της Νότιας Κελέβης, στην κεντρική Ινδονησία, έπειτα από ισχυρές βροχοπτώσεις, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών χθες Κυριακή.

Τα πτώματα των θυμάτων και δυο επιζήσαντες βρέθηκαν σε χωριά της περιφέρειας Τάνα Τοράτζα που επλήγησαν το Σάββατο από την κατολίσθηση, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σουλεϊμάν Μαλία, αξιωματούχος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών στην περιοχή.

«Καταμετράμε δύο νεκρούς (…) και αυτή τη στιγμή αναζητούμε ακόμη κι άλλα θύματα», είπε, διευκρινίζοντας πως αγνοούνται δυο άνθρωποι, που κατά τα φαινόμενα θάφτηκαν όταν χτύπησε η κατολίσθηση.

Στην Τάνα Τοράτζα σημειώθηκαν «ισχυρές βροχές την τελευταία εβδομάδα, στην πράξη χωρίς διακοπή», ανέφερε. Οι βροχοπτώσεις διάβρωσαν το έδαφος σε κατοικημένες περιοχή στην πλαγιά βουνού, προκαλώντας κατολισθήσεις που έθαψαν σπίτια με τους κατοίκους τους μέσα, εξήγησε.

Η Ινδονησία πλήττεται συχνά από κατολισθήσεις την περίοδο των βροχών, φαινόμενο που επιδεινώνει κατά τόπους η αποψίλωση των δασών.

Στις αρχές Μαρτίου, ξαφνικές πλημμύρες και κατολισθήσεις στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 30 ανθρώπους στη Σουμάτρα. Δεκάδες άλλοι εξακολουθούν να αγνοούνται στη νήσο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Δεκέμβριο, κατολίσθηση και πλημμύρες έπληξαν δεκάδες σπίτια και κατέστρεψαν ξενοδοχείο κοντά στη λίμνη Τόμπα, επίσης στη Σουμάτρα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δυο άνθρωποι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.