ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μακελειό στη Ρωσία: Τι λένε οι Έλληνες της Ρωσίας για το τραγικό γεγονός – Ανατριχιαστικές Μαρτυρίες

Τα μέτρα ασφαλείας στη Μόσχα είναι αυξημένα

Μακελειό στη Ρωσία: Τι λένε οι Έλληνες της Ρωσίας για το τραγικό γεγονός – Ανατριχιαστικές Μαρτυρίες

Το μακελειό στη Μόσχα αναμφίβολα έχει συγκλονίσει ολόκληρο τον κόσμο. Ωστόσο, μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το πως οι Έλληνες που ζουν και εργάζονται εκεί αντιμετώπισαν το τραγικό αυτό συμβάν.

Συγκεκριμένα, Τέσσερις Έλληνες που ζουν, φοιτούν και εργάζονται στη ρωσική πρωτεύουσα μίλησαν για το πολύνεκρο μακελειό τονίζοντας πως τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα.

Την είδηση του πολύνεκρου μακελειού, η Ηλέκτρα Σφακιανάκη, πρωτοετής φοιτήτρια Ιστορίας, την έμαθε από την Ελλάδα. Εκείνη την ώρα ήταν μέσα στο μετρό.

«Με παίρνουν τηλέφωνο από Ελλάδα και μου λένε τα έμαθες; Δεν είχα σύνδεση, δεν είχα νέα, και έπαθα σοκ, κοιτάω γύρω και τότε βλέπω αυτές τις τρομοκρατικές εικόνες. Είναι στα αξιοθέατα που είχα σκοπό να επισκεφθώ αλλά ας πούμε ότι στάθηκα τυχερή που ήμουν πολύ μακριά από εκεί. Πουθενά στον κόσμο δεν νιώθω ασφαλής πλέον».

Μία άλλη φοιτήτρια, η Νικολέτα προχωρά σε μία σκληρή παραδοχή, καθώς, όπως λέει, πουθενά στον κόσμο δεν νιώθει ασφαλής πλέον.

«Υπάρχει κάποια χώρα που σου εγγυάται ότι είσαι 100% ασφαλής; Δεν έχω δει βίντεο με αίματα και πτώματα πεσμένα, γιατί δεν το αντέχω αυτό. Δεν θέλω η εικόνα να επικρατήσει στο μυαλό μου. Γιατί ήμουν ήδη από μόνη μου τρομαγμένη και τρομοκρατημένη».

«Συνηθισμένοι οι Ρώσοι στην τρομοκρατία»

Όπως λέει στο MEGA η διευθύντρια του ελληνικού κέντρου πολιτισμού Μόσχας, Θεοδώρα Γιαννίτση, τόσο οι ίδιοι αλλά και οι Ρώσοι είναι μαθημένοι σε τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η ρωσική κοινωνία, ο ρωσικός πληθυσμός έχει εθιστεί στην τρομοκρατία. Δεν υποκύπτουμε σε οποιασδήποτε από τις τρομοκρατικές ενέργειες που θέλουν να μας πανικοβάλουν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.