ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

«Πόδι του Ελέφαντα»: Το αντικείμενο που μπορεί να σκοτώσει κάποιον με μια ματιά (βίντεο)

Είναι το πιο επικίνδυνο αντικείμενο στη γη

«Πόδι του Ελέφαντα»: Το αντικείμενο που μπορεί να σκοτώσει κάποιον με μια ματιά (βίντεο)

Επιστήμονες φέρνουν στο φως ένα εύρημα που αγγίζει τα όρια του φανταστικού. Πρόκειται για ένα αντικείμενο ασύλληπτης επικινδυνότητας, τόσο ισχυρό που η απλή οπτική επαφή μαζί του μπορεί να αποβεί μοιραία μέσα σε λίγες ημέρες. Η αποκάλυψή του σκορπά τον τρόμο και εγείρει ερωτήματα για την προέλευσή του και τις απειλές που φέρει.

Η δυσοίωνη αυτή οντότητα, που ονομάστηκε «Πόδι του Ελέφαντα», βρίσκεται στα βάθη ενός υπογείου στο Πρίπιατ της Ουκρανίας, το στοιχειωμένο επακόλουθο της πυρηνικής καταστροφής του Τσερνομπίλ που εκτυλίχθηκε πριν από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες. Η εικόνα που καταγράφηκε προσφέρει μια ματιά στην καρδιά του σκότους, λειτουργώντας ως μια ανατριχιαστική υπενθύμιση των καταστροφικών συνεπειών του ανθρώπινου λάθους.

Σύμφωνα με αναφορές του επιστημονικού περιοδικού Nautilus, η επαφή με το «Πόδι του Ελέφαντα» για μόλις 30 δευτερόλεπτα μπορεί να προκαλέσει κυτταρική αιμορραγία, σηματοδοτώντας την έναρξη ενός γρήγορου και βασανιστικού θανάτου. Αν επεκτείνετε την έκθεσή σας σε τέσσερα λεπτά, τα συμπτώματα κλιμακώνονται και περιλαμβάνουν εμετό, διάρροια και πυρετό, ένας δυσοίωνος προάγγελος της αναπόφευκτης μοίρας που σας περιμένει.

Όσο ανησυχητικό και αν ακούγεται, η παραμονή 300 δευτερολέπτων στην παρουσία αυτού του θανατηφόρου τεχνουργήματος εξασφαλίζει σε κάποιον μόλις δύο ημέρες ζωής, μια ζοφερή απόδειξη της αδυσώπητης φύσης της δηλητηρίασης από ραδιενέργεια.

Αποτελούμενο από σκυρόδεμα, άμμο και λιωμένα πυρηνικά καύσιμα, το «Πόδι του Ελέφαντα» αποτελεί μια μαρτυρία της καταστροφικής δύναμης που εξαπέλυσε η καταστροφή του Τσερνομπίλ. Με το τρομακτικό μήκος των δύο μέτρων, αυτό το ραδιενεργό μεγαθήριο εκπέμπει μια σιωπηλή, αλλά θανατηφόρα αύρα, μια έντονη υπενθύμιση της αόρατης απειλής που κρύβεται στον πυρήνα του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρά το πέρασμα του χρόνου, τα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή έχουν μειωθεί οριακά, αποτελώντας μια ανατριχιαστική απόδειξη της διαρκούς κληρονομιάς της καταστροφής του Τσερνομπίλ. Ακόμη και μια δεκαετία μετά την καταστροφή, φωτογραφίες της λιωμένης μάζας μπορούσαν να ληφθούν μόνο από ασφαλή απόσταση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.