ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Πυρκαγιές στη Γαλλία: Σύννεφα καπνού έφτασαν στο Παρίσι που βρίσκεται 550 χλμ μακριά

«Η μυρωδιά αναμένεται να εξασθενίσει», είπε ο μετεωρολόγος του Météo

Πυρκαγιές στη Γαλλία: Σύννεφα καπνού έφτασαν στο Παρίσι που βρίσκεται 550 χλμ μακριά

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, η πόλη Ζιρόντ στη δυτική Γαλλία που έχει πληγεί ιδιαίτερα από τις πυρκαγιές που μαίνονται εδώ και μία εβδομάδα, απέχει από το Ιλ-ντε-Φρανς (γνωστή ως «παριζιάνικη περιοχή» περίπου 550 χλμ., κι όμως, η μυρωδιά της κάπνας έχει ήδη φθάσει εκεί.

Η κίνηση του καπνού σε όλη τη χώρα οφείλεται στην άφιξη μιας ψυχρότερης μάζας αέρα από τον Ατλαντικό, η οποία ωθεί τον καπνό στο εσωτερικό, όπως εξηγούν οι μετεωρολόγοι.

«Η μυρωδιά αναμένεται να εξασθενίσει τις επόμενες μέρες. Αυτό είναι ένα αρκετά κοινό φαινόμενο», είπε ο μετεωρολόγος του Météo France, Σεμπαστιάν Λεάς σε δηλώσεις του στο γαλλικό δίκτυο«Franceinfo: «Ο ουρανός είναι συννεφιασμένος, λίγο μουντός και μπορείς να μυρίσεις την κάπνα ».

Ο ίδιος καλεί τους Παριζιάνους να μην καλούν πυροσβέστες εκτός εάν έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει κοντά πυρκαγιά. «Το βλέπουμε αρκετά τακτικά, με την σκόνη της Σαχάρας να φτάνει στη Γαλλία, για παράδειγμα. Και ακόμη και κατά τη διάρκεια των βίαιων πυρκαγιών στο Κολοράντο το 2021, που έφτασαν λεπτά σωματίδια σε όλη τη διαδρομή του Ατλαντικού».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.