ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

«Το φυσάνε και δεν κρυώνει» οι ΗΠΑ για την απόφαση του ΟΠΕΚ+ που διέλυσε τα σχέδιά τους για πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

Προσπαθεί να πείσει ότι έχει εναλλακτικές επιλογές

«Το φυσάνε και δεν κρυώνει» οι ΗΠΑ για την απόφαση του ΟΠΕΚ+ που διέλυσε τα σχέδιά τους για πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

Παρά την απόφαση του ΟΠΕΚ+ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια, ο Τζο Μπάιντεν υπογράμμισε πως δεν έχει μετανιώσει για το πρόσφατο ταξίδι του στη Σαουδική Αραβία το οποίο, όπως είπε, επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούσαν τη Μέση Ανατολή (ότι μπορεί λέει ο άνθρωπος).

Οι δεκατρείς χώρες μέλη του ΟΠΕΚ, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία, και οι δέκα σύμμαχοι τους (με ηγέτιδα δύναμη τη Ρωσία), συμφώνησαν στη μεγαλύτερη μείωση της παραγωγής πετρελαίου από το ξέσπασμα της πανδημίας Covid-19 το 2020, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των ΗΠΑ.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να ωθήσει ανοδικά την τιμή της βενζίνης, λίγο πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ όπου διακυβεύεται ο έλεγχος του Κογκρέσου.

«Εξετάζουμε ποιες εναλλακτικές μπορεί να έχουμε», δήλωσε ο πρόεδρος Μπάιντεν σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο όταν ρωτήθηκε σχετικά με την απόφαση του ΟΠΕΚ+. «Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα», συμπλήρωσε!

Όταν ρωτήθηκε εάν μετάνιωσε για την επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε ότι το ταξίδι εκείνο δεν αφορούσε ουσιαστικά το πετρέλαιο.

«Το ταξίδι αφορούσε τη Μέση Ανατολή και το Ισραήλ και… τον εξορθολογισμό ορισμένων θέσεων», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ωστόσο, είναι μια απογοήτευση» και υποδηλώνει προβλήματα, συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφερόμενος στην απόφαση του ΟΠΕΚ+.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.