ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κόσοβο: Στους τέσσερις οι νεκροί από την έκρηξη

Κόσοβο: Στους τέσσερις οι νεκροί από την έκρηξη

Στο θερμοηλεκτρικό σταθμό “Κόσοβο Α” στην πόλη Όμπιλιτς, κοντά στην Πρίστινα σημειώθηκε πριν από λίγες ώρες ισχυρή έκρηξη αερίου, από την οποία έχασαν τη ζωή τους τέσσερις εργάτες και 13 τραυματίστηκαν, μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ στο Κόσοβο επικαλούμενες αστυνομικές και νοσοκομειακές πηγές.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι τέσσερις εργάτες σκοτώθηκαν καθώς και ότι αναμένεται μία ακόμη έκρηξη και γι αυτό έχουν ληφθεί μέτρα για την εκκένωση του θερμοηλεκτρικού σταθμού, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας “Κόχα Ντιτόρε”.Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, ο οποίος έσπευσε στην περιοχή, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό RTK ότι εξερράγη φιάλη αερίου και ζήτησε να μην δημιουργείται πανικός.

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομειακό κέντρο στην Πρίστινα επιβεβαιώθηκε ότι μεταφέρθηκαν 13 τραυματίες, οι οποίοι είναι εκτός κινδύνου. Από το τμήμα πρώτων βοηθειών αναφέρθηκε ότι οι τραυματίες φέρουν εγκαύματα.Ο Έντμοντ Νουλιέσι, διευθυντής υπηρεσιών στην ενεργειακή εταιρεία του Κοσόβου, εξήγησε ότι το δυστύχημα σημειώθηκε στη μονάδα ηλεκτρόλυσης και προκλήθηκε ισχυρή έκρηξη, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Radio Free Europe στην Πρίστινα.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που έγινε αισθητή στην Πρίστινα και τρόμαξε τους κατοίκους του Όμπιλιτς, οι οποίοι κάνουν λόγο για ζημιές σε σπίτια και διαμερίσματα.Η αστυνομία έχει αποκλείσει όλους τους δρόμους προς την κατεύθυνση της πόλης.”Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει, αλλά η ζώνη κινδύνου έχει απομονωθεί. Όλες οι ειδικές ομάδες είναι έτοιμες. Απομακρύνθηκαν οι εργάτες. Είμαι εδώ με τον υπουργό Φαντίλ Ισμαϊλι και με τους εργάτες, είμαστε όλοι εδώ για να βοηθήσουμε στη διάσωση των ανθρώπων” ανέφερε ο κ. Θάτσι ο οποίος λόγω της έκρηξης στο θερμοηλεκτρικό σταθμό ανέβαλε τις προεκλογικές δραστηριότητες ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών της Κυριακής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.