ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μουσουλμάνοι από την Βουλγαρία πολεμάνε με το IS

Μουσουλμάνοι από την Βουλγαρία πολεμάνε με το IS

Βούλγαροι πολίτες, πολεμούν στο πλευρό της ομάδας του ‘ισλαμικού κράτους’. Σχετική είδηση που αναφέρθηκε από το εθνικό τηλεοπτικό πρόγραμμα επιβεβαιώθηκε από τον υπουργό Άμυνας, Βελιζάρ Σαλαμάνοφ. 

Σε δήλωσή του ο Βούλγαρος υπουργός περιέγραψε το γεγονός ως «πολύ ανησυχητικό».

Ο Σαλαμάνοφ διευκρίνισε ότι οι βουλγαρικές υπηρεσίες ασφαλείας, μαζί με υπηρεσίες άλλων χωρών έχουν ελέγξει τους Βουλγάρους που ταξιδεύουν στη Συρία και το Ιράκ, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα για τη συμμετοχή Βουλγάρων στην τρομοκρατική οργάνωση.

Αποφεύγοντας να δώσει περισσότερες πληροφορίες, ανέφερε ότι σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, οι ξένοι εξτρεμιστές που πολεμούν στο πλευρό του ‘ισλαμικού κράτους’ είναι πάνω από δεκαπέντε χιλιάδες. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι πολίτες της Ισπανίας, του Βελγίου και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε να δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες για τους μουσουλμάνους Βουλγάρους τζιχαντιστές, απέφυγε να απαντήσει, σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.