ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

“Αλαζονικός και παράλογος” ο Κ. Αβραμόπουλος

“Αλαζονικός και παράλογος” ο Κ. Αβραμόπουλος

Και υβριστής ο Αλβανός ΥΠΕΞ Ε.Παναρίτι κατά του Έλληνα ΥΠΕΞ Δ.Αβραμόπουλο το οποίο απεκάλεσε «αλαζονικό και παράλογο» για δηλώσεις του σχετικά με την τις εθνικιστική ρητορική του Αλβανού πρωθυπουργού περί αλβανικών εδαφών στην Ελλάδα υπογραμμίζοντας ότι αυτές οι δηλώσεις   έγιναν «ειδικά από  ένα κράτος που βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση , όπως συμβαίνει με την Ελλάδα”, αναφέρει η μεγάλης κυκλοφορίας Αλβανική εφημερίδα Gazeta shqiptare.

 Η δήλωση του Αλβανού υπουργού είναι πρωτοφανής για τα διπλωματικά ήθη αποκαλύπτοντας έναν με έναν προκλητικό τρόπο έναν πολιτικό  της Αλβανίας που πριν λίγο διάστημα «συνομιλούσε» ο Έλληνας υπουργός  και σίγουρα δεν ανέμενε να αντιδράσει με αυτόν τον τρόπο.

Σε συνέντευξή του στο ABC News, ο Παναρίτι απεύθυνε έκκληση στον Έλληνα ομόλογό του να μην πέσει θύμα της εθνικιστικής ρητορικής, η οποία κατά την γνώμη του συνεχίζει αυξάνεται «ειδικά όταν ένα κράτος βρίσκεται σε δύσκολες καταστάσεις, όπως συμβαίνει με την Ελλάδα».

 «Μου φαίνεται παράλογος, γιατί κανείς δεν πιστεύει ότι η Αλβανία είχε ή έχει εδαφικές απαιτήσεις. Η περιττή φόρτιση των ισχυρισμών αυτών, με δήθεν ισχυρισμούς είναι εντελώς εκτός της συνήθους λογικής. Αλλά όμως εγώ δεν είμαι σε θέση να ελέγξω την αντίδραση της ελληνικής πλευράς», δήλωσε ο Παναρίτι.

 Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αλβανικής διπλωματίας η λέξη «ένωση» δεν φέρει κανένα κακό για τους γείτονες, απλώς η φράση αυτή έχει να κάνει με την προώθηση της ελεύθερης κυκλοφορίας.

 «Τι το κακό έχει η λέξη ενότητα; Ένωση σημαίνει συνοχή και η συνοχή εξυπηρετεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή/ Τα σύνορα έχουν οριστεί μια και καλή. Και σε αυτή την περίπτωση δεν γίνεται λόγος για αλλαγή συνόρων», δήλωσε ο Παναρίτι, προσθέτοντας παράλληλα ότι οι σχέσεις με την Ελλάδα πρέπει να συνεχίσουν.

 Τόνισε επίσης ότι η ένταξη των χωρών των Βαλκανίων θα πρέπει να είναι συνεχής και διαρκής και ζήτησε την ενίσχυση του αλβανικού παράγοντα στην περιοχή.

 Όσον αφορά το ψήφισμα του PDIU για το “τσάμικο ζήτημα” είπε ότι έχει συζητήσει το θέμα αυτό στις επίσημες συναντήσεις του με την ελληνική πλευρά επαναλαμβάνοντας για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα της κατάργησης του νόμου του πολέμου από την Ελλάδα.

 «Ο νόμος του πολέμου είναι ένα σοβαρό εμπόδιο για την πρόοδο των σχέσεων. Με τον νόμο της εμπόλεμης κατάστασης δεν μπορεί να επιλυθεί το ζήτημα των περιουσιών των τσάμηδων και ως εκ τούτου έχουμε ζητήσει την ακύρωση του παράλογου αυτού νόμου» κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.