ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Renea: Η αλβανική μονάδα ειδικών επιχειρήσεων που δολοφόνησε τον Κωνσταντίνο Κατσίφα

Renea: Η αλβανική μονάδα ειδικών επιχειρήσεων που δολοφόνησε τον Κωνσταντίνο Κατσίφα

Οι ειδικές δυνάμεις της αλβανικής Αστυνομίας Renea είναι αυτές που δολοφόνησαν τον ομογενή Κωνσταντίνο Κατσίφα στους Βουλιαράτες, Αργυροκάστρου.

Το ακρωνύμιο του σώματος αναφέρεται ως «Τμήμα εξουδετέρωσης ένοπλων στοιχείων» και δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, με βασικούς στόχους την τρομοκρατία, ομηρείες και ειδικές περιστάσεις ένοπλου εγκλήματος.

Από τις αρχές της λειτουργίας του το τμήμα έχει χάσει σε επιχειρήσεις τέσσερα άτομα και 40 έχουν τραυματιστεί.

Όπως αναφέρεται την αρχική εκπαίδευση του σώματος είχε αναλάβει η γερμανική GSG 9, αν και οι τακτικές της προέρχονται κυρίως από τη βρετανική SAS, ενώ σε περίπτωση πολέμου αναλαμβάνει πλήρως στρατιωτικά καθήκοντα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο αριθμός της επάνδρωσης της μονάδας ανέρχεται στα 200 άτομα περίπου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.