ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σκόπια: Αλλαγές σε επίσημα έγγραφα – Τα νέα διαβατήρια

Σκόπια: Αλλαγές σε επίσημα έγγραφα – Τα νέα διαβατήρια

Μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών την περασμένη Τρίτη, τα Σκόπια έλαβαν την ονομασία Βόρεια Μακεδονία. Η κυβέρνηση της χώρας προχώρησε στις απαραίτητες αλλαγές στα επίσημα έγγραφα.

Το νέο όνομα της χώρας αναγράφεται πλέον στους επίσημους ιστότοπους της κυβέρνησης και των υπουργείων της χώρας, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών θα πρέπει να αντικαταστήσει τις σφραγίδες και τα χαρτόσημα εντός δύο εβδομάδων.

Στο ενδιάμεσο, το υπουργείο Εσωτερικών, κατά την έξοδο ή είσοδο στην Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, στα υφιστάμενα ταξιδιωτικά έγγραφα και σε εκείνα που εκδόθηκαν κατά την μεταβατική περίοδο, θέτει σφραγίδα με την οποία θα διευκρινίζει ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφα ανήκουν σε πολίτες της «Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Μάλιστα, σκοπιανά ΜΜΕ δημοσιεύουν φωτογραφίες με τις πρώτες αλλαγές στα διαβατήρια των πολιτών της γείτονος, στις οποίες διακρίνεται η σφραγίδα. Αυτή είναι τρίγλωσση -τοπική γλώσσα, αγγλικά, γαλλικά- και αναγράφει «Το παρόν διαβατήριο είναι ιδιοκτησία της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» («This passport is property of the Republic of North Macedonia»).

Στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών, η γειτονική χώρα είναι υποχρεωμένη να αντικαταστήσει τα υφιστάμενα διαβατήρια, τα οποία αναγράφουν το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», εντός πέντε ετών.

Ανακοίνωση μάλιστα εξέδωσε και η Διυπουργική Ομάδα Εργασίας που έχει συστήσει η κυβέρνηση της γείτονος, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων για τις αλλαγές στα υφιστάμενα διαβατήρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το υπουργείο Εσωτερικών να λάβει τα αναγκαία μέτρα και δράσεις για την εφαρμογή λύσης κατά την μεταβατική περίοδο, μέχρι την δημιουργία των τεχνικών προϋποθέσεων για την έκδοση νέων ταξιδιωτικών εγγράφων. Η έκδοση νέων διαβατηρίων να ξεκινήσει μέχρι τα τέλη του 2019. Κατά την μεταβατική περίοδο, το υπουργείο Εσωτερικών κατά την έξοδο ή είσοδο στην Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, στα υφιστάμενα ταξιδιωτικά έγγραφα και σε εκείνα που εκδόθηκαν κατά την μεταβατική περίοδο, θα θέτει σφραγίδα με την οποία θα διευκρινίζει ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφα ανήκουν στην Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» σημειώνει χαρακτηριστικά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.