ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ανεπηρέαστη (και) η Αλβανία από την ελληνοϊταλική συμφωνία – Ε.Ράμα: «Θέλουμε ακόμα χρόνο για την ΑΟΖ»

Ανεπηρέαστη (και) η Αλβανία από την ελληνοϊταλική συμφωνία – Ε.Ράμα: «Θέλουμε ακόμα χρόνο για την ΑΟΖ»

Πλήρως ανεπηρέαστη η Αλβανία από την ελληνοϊταλική συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες, καθώς ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντο Ράμα σήμερα στο Φόρουμ των Δελφών, δεν έκανε κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο ούτε άλλαξε την στάση του σχετικά με το ορισμό ΑΟΖ Ελλάδας-Αλβανίας λέγοντας πως οι δύο χώρες «θέλουν ακόμα χρόνο»

Ερωτηθείς για το θέμα της οριοθέτησης ΑΟΖ με την Ελλάδα ανέφερε πως «έχουμε κάνει πρόοδο, δεν είναι εύκολο, αλλά έχουμε καλή θέληση και οι (διμερείς) σχέσεις είναι -κατά την άποψή μου- καλές».

«Είναι ένα ζήτημα (αυτό της οριοθέτησης). Δεν έχουμε ακόμη φτάσει σε συμφωνία. Αλλά κοιτάξτε, η Ελλάδα και η Ιταλία, που είναι μέλη της ΕΕ εδώ και τόσο πολλά χρόνια, κατέληξαν σε συμφωνία μόλις πριν από λίγες μέρες», είπε ο κ. Ράμα, ο οποίος αναφερόμενος στις διμερείς σχέσεις εκτίμησε ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα.

«Νομίζω ότι υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να εξεταστούν, που έχουν εξεταστεί στο παρελθόν και εξετάζονται (στο παρόν) και έχει σημειωθεί πρόοδος, αλλά φυσικά υπάρχουν κι άλλα να γίνουν», σημείωσε, επισημαίνοντας πως «οι σχέσεις μπορούν να γίνουν καλύτερες αλλά είναι ήδη καλές».

Με λίγα λόγια εκτός από τη Λιβύη η συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας άφησε εντελώς διάφορη και την Αλβανία.

Όσον αφορά το ζήτημα υφαρπαγής των περιουσιών της ελληνικής μειονότητας από το αλβανικό κράτος και το καθεστώς τρομοκρατίας που επικρατεί στις μειονοτικές περιοχές, ο Έντι Ράμα υποστήριξε πως δεν υπάρχει στόχευση στην ελληνική μειονότητα.

«δεν είναι ένα ζήτημα που σχετίζεται με το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν διαφορετική εθνικότητα. «Υπάρχει ένα ζήτημα, το οποίο κατά καιρούς φέρνει στο προσκήνιο η ελληνική πλευρά σχετικά με τα περιουσιακά δικαιώματα της (ελληνικής) μειονότητας. Είναι αλήθεια ότι οι πολίτες της μειονότητας έχουν προβλήματα με τα περιουσιακά τους δικαιώματα;

Ναι. Αλλά είναι μόνο αυτοί που έχουν προβλήματα με τα περιουσιακά δικαιώματα; Όχι. Όλη η χώρα, κάθε τετραγωνικό χιλιόμετρο της χώρας, έχει ένα βάρος μιας πολύπλοκης κληρονομιάς που σχετίζεται με τους τίτλους περιουσιακών δικαιωμάτων, τα αρχεία, τα συστήματα», υποστήριξε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Ράμα αναφέρθηκε επίσης στις «πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών» που είναι «πιο παραδειγματικές» απ’ ό,τι μεταξύ κυβερνήσεων κι αυτό δεν ισχύει μόνο τώρα αλλά τα τελευταία τριάντα χρόνια, μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος και το «άνοιγμα», όπως είπε, της Αλβανίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.