ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Φιέστα Ε.Ράμα στην Αθήνα με την «σφραγίδα» της κυβέρνησης ενώ έχει φυλακίσει τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Φ.Μπελέρη!

Μήνυμα του ηρωικού Έλληνα ομογενή προς Ε.Ράμα: «Με την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια του Ελληνισμού, δεν μπορεί να παίξει κανείς»

Φιέστα Ε.Ράμα στην Αθήνα με την «σφραγίδα» της κυβέρνησης ενώ έχει φυλακίσει τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Φ.Μπελέρη!

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, έστειλε το δικό του μήνυμα μέσα από τη φυλακή όπου κρατείται, τονίζοντας πως ο Ε.Ράμα ήρθε απλά στην Ελλάδα για να δυναμιτίσει το κλίμα την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση χωρίς καμία αντίδραση (ουσιαστικά έδωσε άδεια) έχει αφήσει τον Αλβανό πρωθυπουργό να κάνει μεγαλοπρεπή φιέστα στην Αθήνα.

Ναι, εκεί έφτασε η κυβερνητική πολιτική: Να επιτρέπει στο καθεστώς των Τιράνων να κάνει φιέστες στην Αθήνα, ενώ έχει φυλακίσει με στημένη δίκη τον Φ.Μπελέρη, τον οποίο το κυβερνητικό κόμμα της ΝΔ τον έχει στην λίστα των υποψήφιων ευρωβουλευτών (είναι αυτονόητο, βέβαια, ότι όποιος επιμένει και ψηφίσει ΝΔ στις ευρωεκλογές πρέπει να ψηφίσει τον Φ.Μπελέρη)!

Και η επίσκεψη γίνεται την ημέρα που συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από τη σύλληψη και φυλάκισή του!

Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να απαγορεύσει στον Ράμα αυτήν την ιδιωτική επίσκεψή του στην Αθήνα. Θα είχε όμως κάθε δικαίωμα να ζητήσει και να επιβάλει την αλλαγή ημερομηνίας της ιδιωτικής αυτής κομματικής επίσκεψης, ώστε να μη συνδεθεί άμεσα με την υπόθεση Μπελέρη αλλά ούτε αυτό επέλεξε να κάνει την ίδια στιγμή που οι Αλβανοί μιλούν για “αλβανική μειονότητα” στην Ελλάδα.

Με μια κατάσταση που θυμίζει αδιαφορία ή φόβο η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη έχει επιτρέψει την προεκλογική φιέστα Ε.Ράμα, ακόμα και με μετακινήσεις Αλβανών από την Αλβανία.

Προφανώς θεωρεί ότι απλά μπαίνοντας ο Φ.Μπελέρη ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής την «απαλλάσσει» από την ζημιογόνο πολιτική της ενθάρρυνσης του αλβανικού καθεστώτος να στέλνει στις φυλακές όποιον δεν της είναι αρεστός.

Από την άλλη κάνοντας το “καλό παιδί” δεν δείχνει να ενδιαφέρεται να διευθετήσει το ζήτημα με την ζέση που είχε για το νομοσχέδιο για τους ομοφυλοφίλους για παράδειγμα και μιλά αόριστα ότι θα μπλοκάρει την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας όταν την ίδια στιγμή η Κομισιόν μιλά για “διμερές ζήτημα”.

Το μήνυμά του Φ.Μπελέρη:

«Η μέρα που διάλεξε ο Ράμα να έρθει στην πατρίδα μας, δεν είναι τυχαία! Είναι η μέρα που συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από τη σύλληψή μου.

Επέλεξε αυτήν την ημέρα, επειδή ενοχλήθηκε από την υποψηφιότητά μου. Θέλει να προκαλέσει την Ελλάδα, να κάνει επίδειξη δύναμης στο εσωτερικό της Αλβανίας και να κάμψει το ηθικό των Ελλήνων της περιοχής.

Δεν θα τα καταφέρει. Με την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια του Ελληνισμού, δεν μπορεί να παίξει κανείς».

Την ίδια στιγμή ο Ε.Ράμα έχει ξεκινήσει την μεγαλειώδη για τα δεδομένα του ομιλία στο Κλειστό Γαλατσίου με τον Έντι Ράμα μπήκε στην αίθουσα υπό τους ήχους του αλβανικού εθνικού ύμνου και καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο που φώναζε «Έντι, Έντι» για την προεκλογική του εκστρατεία για τις εκλογές του… 2025.

Ο Ράμα έφτασε στην Αθήνα λίγο μετά τις 11 το πρωί συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Λίντα και κάποιους υπουργούς του και λίγο πριν τις 12 έφτασε στο Κλειστό.

Την εκδήλωση άνοιξαν ο τραγουδιστής Νόιζι και η τραγουδίστρια Έρα Ρούσι. Πριν τον Ράμα προηγήθηκαν οκτώ ομιλητές. Ανάμεσά τους η υπουργός Επικρατείας της Αλβανίας Ελίζα Σπυροπάλι, η οποία είπε, μεταξύ άλλων, ότι όταν έπεσε το κομμουνιστικό καθεστώς «η Ελλάδα ήταν εκεί, οι γενναιόδωροι Έλληνες μοιράστηκαν μαζί μας ψωμί και αλάτι».

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Έντι Ράμα απάντησε στο μήνυμα του Φρέντι Μπελέρη ότι «ήρθε στην Ελλάδα για να προκαλέσει», λέγοντας χαρακτηριστικά: «δεν ήρθα για να προκαλέσω, ήρθα για να συναντήσω τον λαό μου».

Απευθυνόμενος στον Έλληνα ομόλογο του Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι «εμείς τον αγαπάμε» και ότι «είμαστε δύο λαοί που ζούμε αρμονικά τόσα χρόνια και δεν έχουμε να χωρίσουμε απολύτως τίποτα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Αλβανός πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την ομιλία του διάρκειας πάνω από μια ώρα λίγο πριν τις 14.30 το μεσημέρι της Κυριακής, με την φράση «ζήτω η Ελλάδα» στα ελληνικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.