ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Χιλή: Γιγάντια τρύπα 200 μέτρων εμφανίστηκε στο έδαφος – Έρευνες από τις αρχές (βίντεο)

Τα ΜΜΕ της Χιλής έδειξαν εναέριες εικόνες της τρύπας στην περιοχή Τιέρα Αμαρίγια

Χιλή: Γιγάντια τρύπα 200 μέτρων εμφανίστηκε στο έδαφος – Έρευνες από τις αρχές (βίντεο)

Οι Αρχές της Χιλής έχουν ξεκινήσει έρευνες για τη μυστηριώδη τρύπα διαμέτρου περίπου 25 μέτρων, η οποία έκανε την εμφάνισή της… από το πουθενά πριν κάποιες ημέρες, σε μια τοποθεσία όπου υπάρχει ορυχείο χαλκού της καναδικής εταιρείας Lundin Mining, περίπου 665 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Σαντιάγο.

Τα ΜΜΕ της Χιλής έδειξαν εναέριες εικόνες της τρύπας στην περιοχή Τιέρα Αμαρίγια, κοντά στην πόλη Κοπιαπό, η οποία εκτιμάται πως έχει βάθος περίπου 200 μέτρα.

Η Εθνική Υπηρεσία Γεωλογίας και Μεταλλείων ενημερώθηκε για την τρύπα το Σάββατο (30/7) και έστειλε εξειδικευμένο προσωπικό στην περιοχή, προκειμένου να προχωρήσει στις απαιτούμενες έρευνες.

«Υπάρχει μια σημαντική απόσταση, περίπου 200 μέτρα , μέχρι τον πυθμένα», δήλωσε σχετικά ο διευθυντής της υπηρεσίας, Νταβίντ Μοντενέγκρο. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «δεν έχουμε εντοπίσει κανένα υλικό εκεί κάτω, αλλά έχουμε διαπιστώσει την ύπαρξη μεγάλης ποσότητας νερού».

Η Εθνική Υπηρεσία Γεωλογίας και Μεταλλείων ανέφερε πως σφραγίστηκαν πύλες εισόδου στο εργοτάξιο του ορυχείου Alcaparrosa, που βρίσκεται κοντά στην τρύπα.

Σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Δευτέρας (1/8), η Lundin Mining τόνισε πως από την τρύπα δεν προκλήθηκε κάποιο πρόβλημα, ή κάποιος τραυματισμός εργαζόμενου ή μέλους της κοινότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το πλησιέστερο σπίτι απέχει περισσότερο από 600 μέτρα, ενώ οποιαδήποτε κατοικημένη περιοχή ή δημόσια υπηρεσία απέχει σχεδόν ένα χιλιόμετρο από την πληγείσα ζώνη», αναφέρεται ακόμη στη σχετική ανακοίνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.