ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Το αποχαιρετιστήριο δώρο του Αναστασιάδη στον Άιντε (φωτό)

Το αποχαιρετιστήριο δώρο του Αναστασιάδη στον Άιντε (φωτό)

Με ομοίωμα του καραβιού της Κερύνειας ως δώρο από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη αποχωρεί από την Κύπρο ο Άιντε…

Σε ανάρτησή του στο twitter o αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος ανέφερε πως «Ο Πρόεδρος δώρισε στον ειδικό σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ ομοίωμα του καραβιού της Κερύνειας για τις προσπάθειές του για την Κύπρο».

Το καράβι της Κερύνειας έχει ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς καταδεικνύει την αδιάρρηκτη σχέση Ελλάδας και Κύπρου, αλλά και τη μνήμη της πόλης της Κερύνειας που είναι κατεχόμενη.

Το ναυάγιο φυλάγεται σε μουσείο στο κάστρο της Κερύνειας. Ομοίωμά του σε πραγματικές διαστάσεις είχε φτιαχτεί πριν από χρόνια στο ναυπηγείο Ψαρρού στο Πέραμα και στη συνέχεια πραγματοποίησε ταξίδι στην Κύπρο όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.

Ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπάθ Άιντε έγινε το πρωί δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, και οι στενοί συνεργάτες του κ. Αναστασιάδη. Τον κ. Άιντε συνόδευε η ειδική αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Ο Νορβηγός διπλωμάτης που πραγματοποιεί τις τελευταίες του επαφές στην Κύπρο, καθώς θα κατέλθει ως υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές της Νορβηγίας, συναντάται τώρα στα κατεχόμενα και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Πάντως κυβερνητικές πηγές εκτιμούν πως μόνο εάν το κόμμα του κ. Άιντε κερδίσει τις εκλογές και ο ίδιος εξασφαλίσει υπουργείο, θα παραιτηθεί οριστικά από τη θέση του ειδικού συμβούλου.

Το βράδυ ο Νορβηγός διπλωμάτης θα παραθέσει αποχαιρετιστήρια δεξίωση στην οποία θα παραστούν και οι δύο ηγέτες. Αυτή θα είναι και η πρώτη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί μετά και το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στην αποψινή δεξίωση δεν θα παρευρεθεί κανένας από τους ηγέτες των αντιπολιτευόμενων κομμάτων πλην του ΑΚΕΛ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.