ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Λευκωσία: Συνηθισμένη η πρόκληση των Τούρκων – Δεν υπάρχει επεισόδιο

Λευκωσία: Συνηθισμένη η πρόκληση των Τούρκων – Δεν υπάρχει επεισόδιο

Οι Κύπριοι διαψεύδουν τα τουρκικά ΜΜΕ για επεισόδιο μεταξύ ελληνικής φρεγάτας και του τουρκικού πολεμικού ναυτικού για το Μπαρμπαρός, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ως συνηθισμένη πρόκληση.

Δεν υπάρχει κρίση ή κάτι που ξεφεύγει από τις συνήθεις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ η Λευκωσία συνεχίζει να παρακολουθεί την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή όπου διεξάγονται έρευνες για υδρογονάνθρακες, σύμφωνα με αρμόδια πηγή που μίλησε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε ερώτηση για την εικόνα που έχει η Λευκωσία σε σχέση με τουρκικά δημοσιεύματα, στα οποία γίνεται λόγος για επεισόδιο μεταξύ ελληνικής φρεγάτας και του τουρκικού πολεμικού ναυτικού για το Μπαρμπαρός, η ίδια πηγή ανέφερε ότι «δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο επεισόδιο» και έκανε λόγο για σκοπιμότητες από τουρκικής πλευράς.

«Δεν υπάρχει κρίση. Είναι οι συνήθεις προκλήσεις των Τούρκων. Δεν υπάρχει κάτι που ξεφεύγει από τις συνήθεις προκλήσεις» είπε. Ανέφερε εξάλλου ότι η Λευκωσία είναι συνηθισμένη σε τέτοιες προκλήσεις «αλλά δεν θα μας εκτρέψουν από το πρόγραμμά μας» για την έρευνα των φυσικών πόρων στην κυπριακή ΑΟΖ. Απέδωσε παράλληλα τα δημοσιεύματα στην προσπάθεια της τουρκικής πλευράς για δημιουργία τεχνητής έντασης όσο πλησιάζει η γεώτρηση της Exxon Mobil στην κυπριακή ΑΟΖ.

Όσον αφορά τις ενέργειες της Τουρκίας, με την έκδοση navtex για έρευνες του σεισμογραφικού πλοίου Μπαρμπαρός στα όρια των τεμαχίων 4 και 5 της κυπριακής ΑΟΖ, υπενθύμισε ότι είναι σε ισχύ η αντι-navtex της Λευκωσίας για παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων και είπε ότι οι τουρκικές ενέργειες καταγγέλλονται δια της διπλωματικής οδού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ό,τι αφορά τέλος το τουρκικό γεωτρύπανο «Φατίχ», η Λευκωσία δεν έχει παρατηρήσει κάποια κίνηση, καθώς το γεωτρύπανο παραμένει αγκυροβολημένο στον κόλπο της Αττάλειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.