Μεθοδικά προωθείται το σχέδιο της Τουρκίας για δημιουργία τετελεσμένων στην Κύπρο με την δημιουργία δύο κρατών και άρα δύο ΑΟΖ αφού η Άγκυρα προχώρησε στην απόφαση να συνάψει πρωτόκολλο συνεργασίας με το Ψευδοκράτος ώστε η τουρκική Ακτοφυλακή να αναλάβει την παρακολούθηση σκαφών εξερεύνησης πετρελαίου / αερίου από τρίτες χώρες που πραγματοποιούν έρευνες χωρίς άδεια στην ανοικτή θάλασσας (της Ανατολικής Μεσογείου)!

Στην αποκάλυψη προέβη ο γνωστός Τούρκος αντιφρονών δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, o oποίος, με έγγραφα που ανάρτησε στο twitter, αναφέρει πως «Η τουρκική ακτοφυλακή διευρύνει τη συνεργασία με τους Τουρκοκύπριους σε θέματα πληροφοριών, επικοινωνίας και πολλά άλλα. Το πρωτόκολλο αναφέρει ρητά την παρακολούθηση σκαφών εξερεύνησης πετρελαίου / αερίου από τρίτες χώρες που πραγματοποιούν έρευνες χωρίς άδεια στην ανοικτή θάλασσας (της Ανατολικής Μεσογείου)».

Έτσι λοιπόν όσο Αθήνα και Λευκωσία διστάζουν και περιμένουν από την ΕΕ να… βγάλει τα «κάστανα από την φωτιά» η Τουρκία προχωράει σε μεθοδικές ενέργειες αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων των δύο ελληνικών κρατών. Όπως όλα δείχνουν άλλωστε πρόκειται για κινήσεις πο είχαν σχεδιαστεί πολύ καιρό πριν.

Στα πλαίσια αυτά Άγκυρα και Ψευδοκράτος επιχειρούν προσάρτηση και της Αμμοχώστου.

Όσοι νομίζουν ότι η Άγκυρα «μπλοφάρει» κάνουν μεγάλο λάθος…

Τα έγγραφα δημοσιοποίησε το sigmalive

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!