ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κύπρος: Αποχώρηση από την ηγεσία του ΑΚΕΛ ο Άντρος Κυπριανού

Κύπρος: Αποχώρηση από την ηγεσία του ΑΚΕΛ ο Άντρος Κυπριανού

O Άντρος Κυπριανού αποχωρεί από την ηγεσία του ΑΚΕΛ αφού όπως ανακοίνωσε δεν προτίθεται να διεκδικήσει ξανά την ηγεσία του κόμματος.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ (Κομμουνιστικό Κόμμα Κύπρου) Άντρος Κυπριανού, παραδίδει την σκυτάλη στην ηγεσία του κόμματος, στο 23ο Συνέδριο το οποίο ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή με εκλογή νέου ΓΓ και νέας Κεντρικής Επιτροπής. Μέχι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες την θέση του ΓΓ θα διεκδικήσουν ο νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γιώργος Λουκαίδης και ο εκπρόσωπος τύπου Στέφανος Στεφάνου.

Ο Άντρος Κυπριανού είχε διαδεχθεί το 2009 τον Δημήτρη Χριστόφια στην ηγεσία του ΑΚΕΛ στο 21ο Συνέδριο του Κόμματος το Νοέμβριο του 2010 και επανεξελέγη από το 22ο Συνέδριο τον Ιούνιο του 2015.

Ο κ. Κυπριανού στην τελευταία του ομιλία ως ΓΓ του κόμματος σημείωσε πως η ανάγκη για ανανέωση είναι ζωοδόχος πηγή για το κόμμα και γίνεται ιδιαίτερα επιτακτική μετά το απογοητευτικό εκλογικό αποτέλεσμα. «Θεωρώ ως υποχρέωση μου να βοηθήσω το Κόμμα σ’ αυτή την κρίσιμη και καθοριστική καμπή της Ιστορίας του. Όσα χρόνια είχα την τιμή να βρίσκομαι σε αυτή τη θέση προσπάθησα να δώσω ό,τι καλύτερο μπορούσα», ανέφερε.

Ο Άντρος Κυπριανού είπε ότι το κόμμα πρέπει να βρει το θάρρος να δει τα λάθη και τις παραλείψεις κατάματα, να εντοπίσει τα προβλήματα, τις ελλείψεις και τις αδυναμίες και να τις αντιμετωπίσει αποφασιστικά με διάθεση αυτοκριτικής και κριτικής, χωρίς αυτομαστίγωμα. Ανέφερε πως είναι αλήθεια ότι εδώ και χρόνια πλήγηκε το ηθικό πλεονέκτημα που είχαμε για δεκαετίες και γι` αυτό ευθύνονται τα κρούσματα διαφθοράς που εκδηλώθηκαν, δικαιολογημένα και αδικαιολόγητα και αφορούσαν επώνυμα στελέχη του Κόμματος.

«Ενώ για τα άλλα κόμματα οι ψηφοφόροι αναμένουν ότι τα στελέχη τους θα εμπλέκονται σε φαινόμενα διαπλοκής-διαφθοράς, ο κόσμος της Αριστεράς, πολύ σωστά, είναι πιο απαιτητικός, απαιτεί εντιμότητα και καθαρότητα», ανέφερε.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι «πρέπει πρώτα και κύρια εμείς, όσοι κουβαλούμε πάνω μας την κομματική ταυτότητα, να είμαστε παραδείγματα εντιμότητας και καθαρότητας. Όποιος δεν το αντέχει αυτό, όποιος δεν μπορεί να το κάνει, πολύ απλά δεν γίνεται να κατέχει την ταυτότητα του ΑΚΕΛιστή. Και είχαμε τέτοιες περιπτώσεις ακόμα και πρώην ανώτατων στελεχών του Κόμματος μας».

Ο απερχόμενος ΓΓ ανέφερε μεταξύ άλλων πως πρέπει να γίνει παραδοχή ότι το ΑΚΕΛ έχασε τον πρωτοποριακό του ρόλο στην κοινωνία και επιβάλλεται να εντοπίσει το γιατί και να βρει λύσεις στο πρόβλημα της λειτουργίας των κομματικών ομάδων που στην πλειοψηφία τους, όπως είπε, λειτουργούν τυπικά και υποτονικά, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς πρωτοβουλίες, με περιορισμένη συμμετοχή μελών, χωρίς ουσιαστική παρέμβαση σε τοπικό επίπεδο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.