ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Τι κάνουν οι Παριζιάνες και είναι τόσο κομψές; Μια Γαλλίδα αποκαλύπτει (φωτό)

Τι κάνουν οι Παριζιάνες και είναι τόσο κομψές; Μια Γαλλίδα αποκαλύπτει (φωτό)

Το αποδέχονται όλοι: Οι Γαλλίδες «το έχουν» σε ότι αφορά το στιλ. Υπάρχει ένας λόγος που από τις καθημερινές Παριζιάνες που κυκλοφορούν στους δρόμους, μέχρι εκείνες που τις έντυνε η ίδια η Coco Chanel το ντύσιμο αυτών των γυναικών είχε το… κάτι, που έκανε τη διαφορά: Το στιλ είναι στο DNA τους, απλά. Το θέμα, είναι πως εμείς οι υπόλοιπες κοινές θνητές θα καταφέρουμε να γίνουμε τόσο σικάτες όσο εκείνες. 

Οι απαντήσεις έρχονται εύκολα μέσα από το βιβλίο της fashion blogger Garance Doré «Love Style Life». Ενας ανάλαφρος, όμορφα σχεδιασμένος οδηγός lifestyle γραμμένος από μια γυναίκα που έχει δουλέψει στις μητροπόλεις της μόδας σε ΗΠΑ και Γαλλία. Ενα βιβλίο που αποδεικνύει ότι για να είναι μια γυναίκα κομψή δεν χρειάζεται αλόγιστες σπατάλες. Το να είσαι σικ είναι προσιτό. Και αυτό είναι εκπληκτικό. 

H Doré

Αυτό ισχυρίζεται η Doré, η οποία μοιράζεται, στο βιβλίο της, τις συμβουλές της για το τι πραγματικά κάνει τις Γαλλίδες αβίαστα κομψές. 

Αναπτύξτε το προσωπικό σας στιλ 

Η συγγραφέας λέει ότι υπάρχε ένα μυστικό. Δείξτε υπομονή, όταν πρέπει να ντυθείτε. Δοκιμάστε, κάντε λάθη, γιατί μόνο έτσι θα εξελίξετε το στιλ σας. Δεν πρέπει να έρθει η μέρα που θα πεις «αυτό είναι, το  βρήκα». Και προσθέτει ότι το πιο σημαντικό είναι ότι το στιλ δεν είναι θέμα φιγούρας και χρημάτων, αλλά αναζήτησης και διασκέδασης. Είναι θέμα αυτο-έκφρασης. Και η αυτοέκφραση, όπως λέει, εξελίσσεται. 

Τι κάνει τις Γαλλίδες τόσο κομψές 

Ενώ οι ειδικοί μόδας μιλούν συνεχώς για τα παπούτσια που είναι στη μόδα και τις κομψές σιλουέτες, η Doré λέει ότι αντιθέτως οι Γαλλίδες έχουν ένα άλλο μυστικό: Το όπλο τους είναι οι γνώσεις τους. «Γνωρίστε τον εαυτό σας, το μυστικό το στιλάτων Γαλλίδων είναι ότι προσπαθούν πραγματικά να δουν πως οι ίδιες μοιάζουν μέσα στα ρούχα τους και φορούν μόνο ότι τις βολεύει». 

Τι κάνει όλες τις γυναίκες κομψές 

Για την  Doré, τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την εσωτερική ομορφιά. Εχει δουλέψει με διάφορες γυναίκες, όλων των κοινωνικών στρωμάτων και καταλήγει ότι οι κομψές έχουν όλες τους ένα κοινό σημείο: «Την καλοσύνη. Η οποία προέρχεται από την ευφυΐα τους και τη γενναιοδωρία τους. Δεν θέλουν απλά να τις θυμούνται για το εντυπωσιακό σακάκι που φορούσαν. Θέλουν να τις θυμούνται για την αύρα τους και αυτό προέρχεται από κάτι πολύ βαθύτερο (σ.σ. από τα ρούχα τους). 

Αναφερόμενη τέλος στα μαλλιά, μιλά για την ίδια, κάτι που μάλλον αντιπροσωπεύει όλες τις Γαλλίδες: Τα στεγνώνει φυσικά, φροντίζοντας μόνο για την ενυδάτωσή τους και τα έχει κοντά. 

Aλλες κομψές Γαλλίδες που έχει ξεχωρίσει η Doré

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.