Αυτά είναι τα 9 λάθη που κάνουν οι περισσότεροι στο σιδέρωμα

Μήπως τα κάνεις κι εσύ;

Αυτά είναι τα 9 λάθη που κάνουν οι περισσότεροι στο σιδέρωμα

Αν θέλετε να λέγεστε ειδικές και ειδικοί στο σιδέρωμα, δεν έχετε παρά να αποφύγετε τα παρακάτω λάθη, τα οποία αν μη τι άλλο κάνουμε οι περισσότεροι.

Δείτε ποια είναι:

Σιδέρωμα πολύ στεγνών υφασμάτων

Βάλτε το σίδερο σας να βγάζει πολύ ατμό. Αυτό υγραίνει και χαλαρώνει το ύφασμα έτσι ώστε όταν το σίδερο περνά πάνω από αυτό, το τσαλάκωμα να εξαφανίζεται. Χρησιμοποιήστε τη δυνατή λειτουργία του ατμού για να κάνετε το σιδέρωμα παιχνιδάκι.

Μην αφήνετε τα ευαίσθητα για το τέλος

Τα σίδερα χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να κρυώσουν από ότι να ζεσταθούν, έτσι ξεκινήστε με υφάσματα που χρειάζονται χαμηλότερη θερμοκρασία, όπως αυτά από πολυεστέρα και μετάξι. Στη συνέχεια, σιδερώστε τα βαμβακερά και λινά. Αν κάνετε το αντίστροφο, υπάρχει κίνδυνος να βλάψετε τα υφάσματα

Κάντε εναλλαγές στη θερμότητα

Αν το ρούχο είναι κατασκευασμένο από ένα συνδυασμό, επιλέξτε τη ρύθμιση για πιο ευαίσθητα υφάσματα στο σίδερό σας. Θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το ρούχο σας.

Μην χρησιμοποιείτε νερό βρύσης

Τα σημερινά σίδερα μπορούν να χειριστούν το νερό της βρύσης καλύτερα από ό, τι παλαιότερα μοντέλα. Εκτός αν το νερό της περιοχής σας έχει πολλά άλατα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιείτε απεσταγμένο νερό. Για περιοχές με νερό βρύσης με πολλά άλατα, το ανακατεύουμε με 50/50 απεσταγμένο.

Δεν καθαρίζετε το σίδερό σας

Καθαρίστε την πλάκα του σιδήρου με μια πάστα μαγειρικής σόδας όταν το σιδερό σας είναι κρύο ή με μια πάστα που είναι κατάλληλη για το σίδερο σας.

Αποθηκεύετε το σίδερό σας ενώ έχει μέσα νερό

Να αδειάζετε πάντα τη δεξαμενή νερού από το σίδερό σας πριν το αποθηκεύσετε. Έτσι, θα αποφευχθεί η καταστροφή των εσωτερικών μερών και ο αποχρωματισμός της πλάκας.

Χρησιμοποιείτε τη λάθος σιδερώστρα

Οι καιροί έχουν αλλάξει και έχουν βγει πολλές νέες σιδερώστρες. Πλέον υπάρχουν και σιδερώστρες που γυρίζουν και από τις δύο πλευρές και μπορείτε να σιδερώσετε εύκολα ακόμη και ένα πουκάμισο κουμπωμένο.

Δεν χρησιμοποιείτε σίδερα με boiler

Για να κάνετε το σιδέρωμα παιχνιδάκι αυτό που χρειάζεται είναι να χρησιμοποιείται σίδερα με boiler και όχι απλά. Τα σίδερα με boiler είναι εξαιρετικά γιατί παράγουν συνέχεια ατμό και δεν χρειάζεται να σταματήσετε στη μέση του σιδερώματος.

Σιδέρωμα υφασμάτων που έχουν όγκο, είναι βαριά

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για καλύτερα αποτελέσματα όταν χρησιμοποιείται μια φορητή συσκευή ατμού, πιάστε τα μεγάλα υφάσματα σιδερώστε τα, τραβώντας τα σιγά σιγά. Για βαρύτερα υφάσματα, που δεν περνάει ο ατμός και από τις 2 πλευρές, γυρίστε και το ύφασμα και από την άλλη πλευρά όταν θα το έχετε σιδερώσει για εκπληκτικά αποτελέσματα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.