Με αυτό το αυτοκίνητο έχασε τη ζωή του ο Παντελής Παντελίδης (φώτο)

Με αυτό το αυτοκίνητο έχασε τη ζωή του ο Παντελής Παντελίδης (φώτο)

Πριν από τέσσερα (4) χρόνια και συγκεκριμένα τα ξημερώματα της 18ης Φεβρουαρίου του 2016, ο Παντελής Παντελίδης επέστρεφε από νυχτερινή έξοδο, παρέα με δύο ακόμη άτομα. Στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στην έξοδο του παλιού Ανατολικού αεροδρομίου, ο άτυχος τραγουδιστής έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και προσέκρουσε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα.

​Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, λόγω της υψηλής ταχύτητας, ο Παντελίδης έχασε τη ζωή του και η μια εκ των επιβατών τραυματίστηκε σοβαρά.

Όσον αφορά στο αυτοκίνητο που ενεπλάκη στο δυστύχημα εκείνο το μοιραίο πρωινό, αυτό ήταν μια Mercedes-AMG ML63 του 2008, η οποία εφοδιάζεται με βενζινοκινητήρα 6,2 V8, που αποδίδει 510 PS κι έχει μέγιστη ροπή 64,2 kgm! Διαθέτει το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Mercedes, ενώ οι επιδόσεις του τετρακίνητου SUV είναι… τρομακτικές παρά το ογκώδες – βαρύ αμάξωμά του. Η διαδικασία επιτάχυνσης 0-100 km/h καλύπτεται σε μόλις 4,4 sec (επιδόσεις διθέσιων supercars). Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

H ML63 AMG εφοδιάζεται με πολλά σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα, μεταξύ των οποίων και το Active Curve System, το οποίο περιορίζει σημαντικά τον κίνδυνο ανατροπής του αυτοκινήτου σε ακραίες καταστάσεις. Διαθέτει αερόσακους στον οδηγό, τον συνοδηγό, κουρτίνας και πλαϊνούς. Σύμφωνα με τις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού EuroNCAP το 2008 όπου και δοκιμάστηκε η τότε νέα ML, απέσπασε 5 αστέρια στην προστασία των επιβατών, δηλαδή πήρε το «άριστα».

Ωστόσο, το συγκεκριμένο δυστύχημα θα μας θυμίζει πάντα πως η οδήγηση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για όποιον δε διαθέτει πνευματική και σωματική διαύγεια. Βέβαια δε θα πρέπει να ξεχνάμε ποτέ, πως τα γρήγορα αυτοκίνητα με μεγάλες ιπποδυνάμεις απαιτούν ειδικούς χειρισμούς και εκπαίδευση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.