ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Κουέντιν Ταραντίνο: Οι 11 καλύτερες ταινίες κατά την άποψη του (φωτό)

Κουέντιν Ταραντίνο: Οι 11 καλύτερες ταινίες κατά την άποψη του (φωτό)

Ο σκηνοθέτης, Κουέντιν Ταραντίνο έγραψε μια λίστα με 11 ταινίες που θεωρεί τις καλύτερες όλων των εποχών.

Στη λίστα του ο Ταραντίνο αποτίει φόρο τιμής μεταξύ άλλων στον Σέρτζιο Λεόνε και τον Μάρτιν Σκορσέζε. Ως μεγάλος θαυμαστής των ταινιών γουέστερν τοποθετεί στην πρώτη θέση το «The Good, the Bad and the Ugly» του 1966.

«Όσον αφορά τους κινηματογραφιστές της δεκαετίας του 1960 που έχουν μεγαλύτερη σημασία για τους κινηματογραφιστές της δεκαετίας του 1990 και του 2000, πιστεύω ότι ο Λεόνε πρωτοστατεί στη σύγχρονη κινηματογραφία… Δεν ξεπερνάμε τον Λεόνε», είπε ο Ταραντίνο.

Στη συνέχεια, έρχονται τρεις ταινίες για τις οποίες διευκρίνισε ότι οι θέσεις θα μπορούσαν να είναι και αλλιώς: η ταινία «Rio Bravo», ένα γουέστερν του Χάουαρντ Χοκς από το 1959, το «Blow Out», ένα θρίλερ του Μπράιαν Ντε Πάλμα του 1981 και το «Taxi Driver», ένα δράμα του Μάρτιν Σκορσέζε γυρισμένο το 1976.

Ο Ταραντίνο δείχνει επίσης την εκτίμησή του στον κινηματογράφο τρόμου επιλέγοντας να βάλει στη λίστα την ταινία «Carrie», του Μπράιαν Ντε Πάλμα.

Τέλος, αποδεικνύει την έκταση της κινηματογραφικής του κουλτούρας βάζοντας στη λίστα μερικές ταινίες της δεκαετίας του 1940, λιγότερο γνωστές στο ευρύ κοινό όπως το «Τhe Lady of Friday» και το «The Five Secrets of the Desert».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.