ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σ.Χάγιεκ: Η ηθοποιός που αποδεικνύει ότι οι πλούσιες καμπύλες είναι πάντα στη μόδα (φώτο)

Σ.Χάγιεκ: Η ηθοποιός που αποδεικνύει ότι οι πλούσιες καμπύλες είναι πάντα στη μόδα (φώτο)

Η Σάλμα Χάγιεκ, που γιόρτασε πρόσφατα τα 54α γενέθλιά της με φόντο το Αιγαίο, γενήθηκε στο Μεξικό από Μεξικανή μητέρα και λιβανικής καταγωγής πατέρα, αλλά πέρασε γρήγορα τα σύνορα, για να πάει σχολείο στη Νέα Ορλεάνη τω ΗΠΑ.

Η Σάλμα Βαλγκάρμα Χάγιεκ Χιμένες, όπως είναι το πλήρες όνομά της, επέστρεψε στην Πόλη του Μεξικού για να σπουδάσει στο Ιβηροαμερικανικό Πανεπιστήμιο, αλλά έφυγε ξανά, αυτήν την φορά για το Λος Άντζελες, ξεκινώντας καριέρα στην τηλεοπτική βιομηχανία.

Δεν άργησε, μάλιστα, να καθιερωθεί ως η πρώτη Μεξικανή ηθοποιός που έγινε αναγνωρίσιμη στα κινηματογραφικά στούντιο του Χόλιγουντ, έπειτα από την Ντολόρες Ντελ Ρίο. Πληθωρική γυναίκα με καμπύλες και μπούστο, δεν περνούσε απαρατήρητη και κέρδιζε πάντα τις εντυπώσεις.

Στην «πόλη των αγγέλων» την ανακάλυψε ο σκηνοθέτης Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ και της έδωσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Desperado», το 1995. Ακολουθούν κι άλλες κινηματογραφικές επιτυχίες, με τις ταινίες «Από το Σούρουπο ως την Αυγή» (1996), «Και μετά ήρθε ο έρωτας» (1997) και «Δόγμα» (1999).

Η μέγιστη διάκριση, όμως, ήρθε το 2002 όταν υποδύθηκε τη διάσημη Μεξικάνα ζωγράφο Φρίντα Κάλο και προτάθηκε για βραβείο Όσκαρ. Η ταινία, σε σκηνοθεσία της Τζούλι Τέιμουρ, ήταν υποψήφια για συνολικά έξι Όσκαρ.

Όλα αυτά τα χρόνια εξακολουθεί να έχει παρουσία σε ταινίες, όπως οι «Κάποτε στο Μεξικό», «Το Τελευταίο Κόλπο», «Ρωτήστε τον Άνεμο»,«Τσίρκο Τεράτων: Ο Βοηθός των Βαμπίρ», «Οι Μεγάλοι»,« Αγριότητα», «Καθηγητής Βαρέων Βαρών», «Το Παραμύθι των Παραμυθιών», «Πώς να γίνεις λατίνος εραστής» και «Κωδικός Κολιμπί».

Άλλη μια αξιοσημείωτη εμφάνιση στον κινηματογράφο είναι με την ταινία «Οι ζωές που δεν έζησα» της Σάλι Πότερ, όπου η Σάλμα Χάγιεκ συνεργάστηκε για πρώτη φορά με το Χαβιέρ Μπαρδέμ.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον, όμως, έχει και η προσωπική ζωή της. Το Φεβρουάριο του 2009 παντρεύτηκε το Γάλλο δισεκατομμυριούχο Φρανσουά-Ανρί Πινό, με τον οποίο έχει αποκτήσει μία κόρη, την 13χρονη Βαλεντίνα.

Ο σύζυγός της θεωρείται ο πιο πλούσιος άνδρας στη Γαλλία και σήμερα είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του διεθνούς πολυτελούς ομίλου Kering, που διαχειρίζεται κορυφαία σήματα μόδας. Είναι, παράλληλα, πρόεδρος χαρτοφυλακίου του Groupe Artemis, που κατέχει μεταξύ άλλων τον οίκο δημοπρασιών Christie’s. Επίσης, η οικογενειακή επιχείρηση του Φρανσουά-Ανρί Πινό επεκτείνεται στον τομέα της οινοποιίας Chateau Latour, τις εκδόσεις Le Point και τον χώρο του ποδοσφαίρου. Το 2000 ο όμιλος εξαγόρασε και το εμβληματικό θέατρο Marigny στο Παρίσι.

Ο Γάλλος γνώρισε τη Σάλμα Χάγιεκ όταν ήταν 40 χρόνων και προερχόταν από έναν αποτυχημένο αρραβώνα με τον επίσης διάσημο ηθοποιό Έντουαρντ Νόρτον και μια σύντομη σχέση με τον Κόλιν Φάρελ. Ο γάμος τους δεν άργησε να γίνει και πραγματοποιήθηκε στη ρομαντική Βενετία, ενώ προηγουμένως το ζευγάρι είχε επισημοποιήσει τη σχέση του με έναν διακριτικό πολιτικό γάμο στο δημαρχείο του Παρισιού, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου.

Το ζευγάρι τον Αύγουστο του 2018 ανανέωσε τους γαμήλιους όρκους του με μια τελετή στην παραλία των Μπόρα Μπόρα. Η Μεξικανή ηθοποιός έγινε για πρώτη φορά μητέρα σε ηλικία 41 ετών, με την ευτυχία τους να ολοκληρώνεται. Τις τελευταίες εβδομάδες η Σάλμα Χάγιεκ απολαμβάνει οικογενειακά τις διακοπές της στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στην Πάρο.

https://www.instagram.com/p/CEmkXHlDA5J
https://www.instagram.com/p/CEjptJvgquz

https://www.instagram.com/p/CEowbj9p55_

https://www.instagram.com/p/CD8xbn3oKu8

https://www.instagram.com/p/CAdLU0Sp1vQ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.instagram.com/p/B7_dtqFpdeA

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.