ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δαχτυλίδι της Φωτιάς: Τι είναι και πώς παίζεται το επικίνδυνο παιχνίδι με αλκοόλ και χαρτιά

Δαχτυλίδι της Φωτιάς: Τι είναι και πώς παίζεται το επικίνδυνο παιχνίδι με αλκοόλ και χαρτιά

Το Ring of Fire είναι παιχνίδι που έχει ως αντικείμενο το αλκοόλ. Παίζεται με τράπουλα και έχει συγκεκριμένους κανόνες. Όλοι καταλήγουν στο ίδιο: το ποτό. Διαβάστε για το “παιχνίδι” που είχε ως συνέπεια το βιασμό της 20χρονης στην Ηλιούπολη.

Νωρίς το πρωί προέκυψε η πληροφορία πως ένα νεαρό κορίτσι μέθυσε, παίζοντας ένα παιχνίδι με χαρτιά σε σπίτι παλαιών συμμαθητών, δυο εκ των οποίων τη βίασαν.

Ήταν η στιγμή που μάθαμε ότι το παιχνίδι αυτό λέγεται “Ring of Fire” και η στιγμή που έπρεπε να βρούμε ποιοι είναι οι κανόνες αυτού του δαχτυλιδιού -της φωτιάς. Κατ’ αρχάς, ενημερωθήκαμε πως έχει πολλά ονόματα (King’s Cup, Heroes, Ring of Fire, Kings) και ότι δεν είναι παιχνίδι με χαρτιά, αλλά παιχνίδι αλκοόλ που παίζεται με χαρτιά. Κατηγορία που έχει ουκ ολίγες επιλογές. Το King’s Cup που εμείς το μάθαμε ως “Ring of fire” είναι το πιο δημοφιλές.

Οι κανόνες
Χρειάζονται τουλάχιστον δυο παίκτες, μια τράπουλα και φυσικά, αλκοόλ, το οποίο τοποθετείται σε μεγάλο σκεύος, στο κέντρο του τραπεζιού. Γύρω του στήνονται, ανάποδα, τα χαρτιά. Κάθε παίκτης επιλέγει ένα χαρτί, όταν έλθει η σειρά του. Πάμε να δούμε τι σημαίνει το κάθε ένα.

Άσσοι: λέγονται “καταρράχτης”. Όλοι οι παίκτες πρέπει να πίνουν, έως ότου ο αυτός που τράβηξε το χαρτί σταματήσει.

Δυάρια: λέγονται “Fuck You” και ο παίκτης που τραβά ένα από δαύτα επιλέγει κάποιον για να πιει ένα ποτό.

Τριάρια: λέγονται “Fuck Me” και ο παίκτης που τραβά τριάρι, πρέπει να πιει ο ίδιος ένα ποτό.

Τεσσάρια: λέγονται “whores” και όλες οι γυναίκες του τραπεζιού πρέπει να πιουν.

Πεντάρια: λέγονται “κοινωνικά” και πίνουν όλοι.

Εξάρια: λέγονται “dicks” και πίνουν μόνο οι άνδρες.

Επτάρια: λέγονται “ουρανός”. Μόλις εμφανιστεί στο τραπέζι ο συγκεκριμένος αριθμός, όλοι πρέπει να κοιτάξουν ψηλά και να δείξουν -με το δείκτη- τον ουρανό. Ο πιο αργός, πρέπει να πιει. Εναλλακτικά, λέγεται και ο “κανόνας του αντίχειρα”. Πίνει ο τελευταίος που θα ακουμπήσει τον αντίχειρα στο τραπέζι.

Οκτάρια: λέγονται “διάλεξε ένα ραντεβού” και αυτός που εμφανίζει ένα, επιλέγει κάποιον να πιει μαζί του. Εναλλακτικά, λέγονται και “never have i ever” και κάθε παίκτης λέει κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ. Αν πει κάτι που έχει κάνει, ναι, πίνει.

Εννιάρια: λέγονται “θέσε το ρυθμό”. Αυτός που τραβά εννιάρι διαλέγει μια λέξη και ο επόμενος πρέπει να πει άλλη, που να κάνει ρίμα. Φαντάζεστε ποιος πίνει -ναι, αυτός που δεν θα τα καταφέρει.

Δεκάρια: λέγονται “κατηγορίες”. Αυτός που τραβά δεκάρι διαλέγει μια κατηγορία (πχ ζώο) και οι άλλοι καλούνται να πουν κάτι που να ανήκει σε αυτή. Ο πρώτος που δεν θα τα καταφέρει, πίνει.

Βαλέδες: λέγονται “φτιάξε έναν κανόνα”. Αυτός που βρίσκει βαλέ, μπορεί να προσθέσει κάτι στο παιχνίδι που θα διαρκέσει έως το τέλος της βραδιάς. Όποιος δεν ακολουθήσει τον κανόνα, πίνει. Εναλλακτικά λέγονται και “προτάσεις”, με τους παίκτες να συμπληρώνουν, με μια λέξη έκαστος, ο ένας τον άλλον, φτιάχνοντας μια πρόταση.

Ντάμες: λέγονται “ερωτήσεις”. Ο παίκτης που “βγάζει” ντάμα ρωτά όποιον θέλει κάτι. Αυτός ο όποιος ρωτά κάτι άλλον, που εμπεριέχει και απάντηση στην ερώτηση που ‘χει γίνει στον ίδιο. Ο πρώτος που θα αποτύχει να ρωτήσει κάτι, πίνει.

Ρήγες: λέγονται “σέρβιρε”. Ο παίκτης πρέπει να βάλει μέρος του ποτού του, στο κεντρικό σκεύος. Ο τελευταίος που θα τραβήξει ρήγα, οφείλει να πιει όλο το περιεχόμενο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες. Υπάρχουν και ειδικοί, καθώς παίζεται σε ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Βέλγιο, Αυστραλία, Ιρλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νότιο Αφρική και Καναδά. Η ανακάλυψη ανήκει, ως είθισται να συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, σε φοιτητές στις ΗΠΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.