ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Αυτά είναι τα δέκα καλύτερα μπισκότα του κόσμου – Και ένα ελληνικό στη λίστα!

Αυτά είναι τα δέκα καλύτερα μπισκότα του κόσμου – Και ένα ελληνικό στη λίστα!

Το Insider ξεχώρισε πρόσφατα τα 10 καλύτερα του κόσμου και δεν παρέλειψε να προσθέσει στη λίστα και ένα ελληνικό.

Alfajores από την Αργεντινή

Όχι ένα, αλλά 2 μπισκότα, ενωμένα μεταξύ τους με dulce de leche ή μους σοκολάτας, είναι το πιο χαρακτηριστικό μπισκότο της Αργεντινής, που μπορείτε να απολαύσετε όλες τις ώρες.

Vanillekipferl από την Αυστρία

Τραγανά και βουτυρένια, αυτά τα μπισκοτάκια φτιάχνονται με ψιλοκομμένα αμύγδαλα και πασπαλίζονται με ζάχαρη αρωματισμένη με βανίλια. Σύμφωνα με το Insider είναι κλασικό χριστουγεννιάτικο γλύκισμα της Αυστρίας.

Nanaimo bars από τον Καναδά

Στην 3η θέση της λίστας βρίσκουμε τα nanaimo bars από τον Καναδά, που αποτελούνται από μία μπισκοτένια βάση, πλούσια στρώση κρέμας από πάνω και επικάλυψη σοκολάτας. Σε εμάς τουλάχιστον δεν θυμίζουν μπισκότα, αλλά αν αυτή είναι η εκδοχή των Καναδών για τα cookies, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα.

Paprenjak από την Κροατία

Τα παραδοσιακά μπισκότα της Κροατίας γίνονται με μέλι, ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά, αβγά, βούτυρο και μαύρο πιπέρι! Συνηθισμένα δεν τα λες με τίποτα.

Madeleines από τη Γαλλία

Εμείς τα madeleines τα έχουμε για κεκάκια και το Insider δεν μας διαψεύδει. Αιτιολογούν όμως την απόφαση τους να τα συμπεριλάβουν σε αυτή τη λίστα αναφέροντας ότι είναι τόσο μικρά, όσο είναι συνήθως τα cookies, άρα κάποιος θα μπορούσε να τα απολαύσει και έτσι.

Κουραμπιέδες από την Ελλάδα

Στην 6η θέση της λίστας οι δικοί μας κουραμπιέδες! Όπως αναφέρουν είναι οι τραγανές «μπουκιές» της Ελλάδας, που οφείλουν τη γεύση τους στο αμύγδαλο που περιέχουν και δεν ξεχνούν να σημειώσουν πόσο δύσκολη γίνεται η ζωή όσων τα δοκιμάζουν, εξαιτίας της άφθονης άχνης ζάχαρης που τους καλύπτει. Και για όσους δεν θέλουν να περιμένουν μέχρι τα Χριστούγεννα για να τους απολαύσουν.

Nankhatai από την Ινδία

Τα αγαπημένα μπισκοτάκια της Ινδίας έχουν πλούσια γεύση, που όπως διαβάζουμε οφείλεται στο βούτυρο ghee με το οποίο φτιάχνονται.

Reshteh khoshkar από το Ιράν

Στο Ιράν τα μπισκοτάκια τους τα προτιμούν τηγανητά! Όσο για τη συνταγή τους, φτιάχνονται με ρυζάλευρο, κάρδαμο, τζίντζερ, κανέλα και καρύδια, ενώ αφού τηγανιστούν τα βουτάνε και σε σιρόπι. Μοιάζουν τέλεια!

Amaretti από την Ιταλία

Τα διάσημα μπισκοτάκια αμυγδάλου από την Ιταλία είναι τραγανά, με υπέροχη γεύση και γίνονται ο καλύτερος συνοδός για τον εσπρέσο. Βέβαια, όπως αναφέρει και στο δημοσίευμα, ταιριάζουν πολύ και με παγωτό, γι αυτό και εμείς σας έχουμε ένα τέλειο γλύκισμα με amaretti, παγωτό και γιαρμάδες.

Stroopwafels από την Ολλανδία

Ένα λεπτό μπισκότο, που θυμίζει αρκετά βάφλα και στο εσωτερικό του έχει μία πολύ λεπτή στρώση από σιρόπι. Σερβίρεται συνήθως με καφέ και τσάι και για να ξέρετε αν ακουμπήσετε το μπισκοτάκι πάνω από το φλιτζάνι με το ζεστό σας ρόφημα, ο ατμός θα το μαλακώσει και θα το κάνει ακόμη πιο απολαυστικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.