Με αυτόν τον τρόπο θα φάτε πίτσα με… μαχαιροπήρουνα (βίντεο)

«Όλοι εδώ χρησιμοποιούν μαχαίρι και πιρούνι για πίτσα όταν είναι σε εστιατόριο»

Με αυτόν τον τρόπο θα φάτε πίτσα με… μαχαιροπήρουνα (βίντεο)

Αν βρεθείτε σε κάποιο επίσημο δείπνο και σας σερβίρουν πίτσα, τότε θα πρέπει να ξέρετε τον σωστό τρόπο για να την απολαύσετε. Κι αυτός δεν είναι φυσικά με τα χέρια όπως καταλαβαίνετε.

Μία ειδικός σε θέματα εθιμοτυπίας, αποκάλυψε τον κομψό τρόπο με τον οποίο πρέπει να τρώει κανείς πίτσα, σε ένα πρόσφατο βίντεο της στο TikTok, που έγινε viral.

Η Lucy Challenger έχει ένα δημοφιλές κανάλι στο TikTok, όπου διδάσκει στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης βασικούς τρόπους και εθιμοτυπία για να ενταχθούν στην υψηλή κοινωνία.

Σε ένα πρόσφατο βίντεο, εξήγησε πώς πρέπει να τρώει κανείς πίτσα σε επίσημο περιβάλλον.

Η Challenger επέμεινε ότι πρέπει πάντα να κόβετε την πίτσα σας σε φέτες, στη συνέχεια να ξεκινάτε με τη μικρότερη άκρη του τριγωνικού κομματιού και να τρώτε προς την κρούστα.

«Σε επίσημο δείπνο στη Βρετανία, είναι απίθανο να σας σερβίρουν πίτσα. Αλλά αν σας σερβίρουν, θα χρησιμοποιήσετε μαχαίρι και πιρούνι για να τη φάτε. Σύμφωνα με πολλούς από τους Ιταλούς φίλους μου, είναι απολύτως αποδεκτό να τρώτε μια πίτσα με μαχαίρι και πιρούνι».

«Πρώτον, κόβω ένα τρίγωνο μέσα στην πίτσα ξεκινώντας από το κέντρο και στη συνέχεια τρώω από το μικρότερο σημείο του τριγώνου. Κόβω μια μικρή μερίδα, την καρφώνω με το πιρούνι μου και στη συνέχεια την τοποθετώ στο στόμα σας. Επαναλαμβάνω αυτή τη διαδικασία, κινούμενη προς το μεγαλύτερο τμήμα, της κρούστας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

@lucychallengerofficial Reply to @soricow Eating Pizza 🍕 Formal British Dining Etiquette #british #etiquette #etiquettetips #fyp #foryou #foryoupage #fypシ #thefixer #trend #trending #viral #tiktok #learnontiktok #learn #advice #guide #dining #food #cutlery #eating #manners #polite #western #pizza #italian #yum ♬ original sound – Lucy Challenger

«Φυσικά μπορείτε να πιάσετε την πίτσα με τα χέρια σας γενικά όποτε θέλετε, αλλά σε ένα επίσημο βρετανικό δείπνο, συνιστώ να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι και ένα πιρούνι», προσθέτει.

Η μέθοδός της για το πώς να φάει κάποιος πίτσα συγκέντρωσε ανάμεικτα σχόλια από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με κάποιους να μην είναι και τόσο ενθουσιασμένοι με την επίσημη προσέγγισή της για την κατανάλωση πίτσας.

Ένας σχολιαστής υποστήριξε: «Δεν με νοιάζει αν τρώω στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ με τη βασίλισσα, θα τη σηκώσω και θα την διπλώσω με τα χέρια μου].

Άλλοι, ωστόσο, εκτίμησαν περισσότερο την πιο εκλεπτυσμένη μέθοδο απόλαυσης της πίτσας. Ένας έγραψε: «Κι εγώ τρώω πίτσα με μαχαίρι και πιρούνι, μισώ τα λιπαρά δάχτυλα…».

Κάποιος άλλος συμφώνησε, προσθέτοντας: «Όλοι εδώ χρησιμοποιούν μαχαίρι και πιρούνι για πίτσα όταν είναι σε εστιατόριο, στο σπίτι συνήθως χρησιμοποιούμε μόνο τα χέρια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.