ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

O κανόνας των 66 ημερών: Η νέα μόδα που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε υγιεινές συνήθειες

Οι 66 ημέρες είναι ένας μέσος όρος στον οποίο έχουν καταλήξει έρευνες πάνω στην ψυχολογία

O κανόνας των 66 ημερών: Η νέα μόδα που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε υγιεινές συνήθειες

Έχει συμβεί στους περισσότερους να θέλουμε να βάλουμε στη ζωή μας πιο υγιεινές συνήθειες, όπως γυμναστήριο κ.α ωστόσο κάπου στη μέση τα παρατάμε. 

Η νέα μόδα σε ό,τι αφορά τη φροντίδα του εαυτού μας, είναι ο ο κανόνας των 66 ημερών.

Δηλαδή πριν αποφασίσεις να μπεις σε μια φάση καλύτερης διατροφής, άσκησης και γενικά πιο υγιεινού τρόπου ζωής, πείσε τον εαυτό σου ότι θα μπεις στην όποια διαδικασία αξιολόγησης μετά από δύο μήνες και κάτι.

Οι 66 ημέρες είναι ένας μέσος όρος στον οποίο έχουν καταλήξει έρευνες πάνω στην ψυχολογία και είναι ένα χρονικό διάστημα που χρειάζεται το μυαλό μας για να προσαρμοστεί σε μία νέα ρουτίνα.

Αυτό σημαίνει ότι δεν μιλάμε μόνο για διατροφή, αλλά για οποιαδήποτε νέα ρουτίνα, μια αλλαγή στο ωράριο του ύπνου, ένα νέο χόμπι, ακόμα και μια δραστική αλλαγή στο στυλ.

Ο λόγος που νιώθεις δυσφορία κάθε φορά που ξεκινάς διατροφή, δεν είναι μόνο η πείνα, αλλά και γιατί βγαίνεις από τη ρουτίνα που ήσουν πριν από αυτή με το μυαλό και το σώμα να κλωτσάνε σε αυτή την αλλαγή.

Με την υπόσχεση ότι θα πας αυτές τις 66 μέρες χωρίς να λογαριάζεις το αν θα έρθει αποτέλεσμα ή όχι, αλλά μόνο με τον στόχο στο μυαλό, τότε κάνεις πιο εύκολη την αλλαγή.

Μέχρι τότε το μυαλό θα έχει συνηθίσει στον νέο τρόπο ζωής, κάτι που είναι εξαιρετικά χρήσιμο αν έχεις βάλει κάποιον στόχο που είναι μακροπρόθεσμος ή περιλαμβάνει μια αλλαγή που ιδανικά θα ήθελες να κρατήσει για πάντα, όπως το να περιορίσεις την κατανάλωση αλκοόλ ή να κόψεις το πολύ κόκκινο κρέας και τα τηγανιτά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.