ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Θα τα κάνετε σαν καινούρια: Δείτε πώς θα καθαρίσετε εξωτερικά τα τηγάνια και τις κατσαρόλες σας

Τι θα χρειαστείτε

Θα τα κάνετε σαν καινούρια: Δείτε πώς θα καθαρίσετε εξωτερικά τα τηγάνια και τις κατσαρόλες σας

Με την πάροδο του χρόνου, τα μαγειρικά σκεύη όπως οι κατσαρόλες και τα τηγάνια, χάνουν την λάμψη τους ενώ τα καμένα λίπη δύσκολα αφαιρούνται.

Συχνά, αυτοί οι λεκέδες αποκτούν μια μαύρη, καφέ ή πιο σκούρα απόχρωση οι οποίοι δεν βγαίνουν μόνο με σαπούνι και νερό.

Ευτυχώς, ο καθαρισμός τους μπορεί να γίνει με υλικά που έχετε σπίτι σας και να είναι αποτελεσματικός αρκει να επαναλαμβάνεται συχνά.

Πώς να καθαρίσετε εξωτερικά κατσαρόλες και τηγάνια

Λευκό ξίδι

Συχνά, τα υπολείμματα που βρίσκονται στο εξωτερικό της κατσαρόλας ή του τηγανιού είναι λίπος. Το πρώτο βήμα στον καθαρισμό είναι η απολίπανση, η οποία μπορεί να γίνει με λευκό ξίδι. Γεμίστε μια λεκάνη με περίπου ένα μέρος ξίδι σε δύο μέρη νερού και μουλιάστε το σκεύος. Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι για να ξεπλύνετε τα καμένη λίπη.

Μαγειρική σόδα με νερό

Μόλις αφαιρεθεί το αρχικό στρώμα λίπους, μπορεί να παρατηρήσετε ότι δεν έχει καθαρίσει ακόμα καλά η εξωτερική επιφάνεια της κατσαρόλας ή του τηγανιού. Φτιάξτε λοιπόν μια πάστα από μαγειρική σόδα και μικρή ποσότητα νερού, αρκετά παχιά ώστε να απλώνεται.

Αφού καλυφθεί η κατσαρόλα ή το τηγάνι με την πάστα μαγειρικής σόδας, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα ή ένα σφουγγάρι για να τρίψετε την επιφάνεια του μαγειρικού σκεύους μέχρι να αφαιρεθούν οι λεκέδες.

Καθαρισμός διαφορετικών τύπων τηγανιών

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επειδή δεν είναι όλα τα μαγειρικά σκεύη κατασκευασμένα από το ίδιο υλικό, ο καθαρισμός των εξωτερικών τους επιφανειών θα πρέπει να γίνεται με προσοχή. Για να καθαρίσετε κατσαρόλες και τηγάνια από αλουμίνιο, τρίψτε τα εξωτερικά μέρη με λίγο αλάτι και λεμονόνερο και προσέξτε ιδιαίτερα να αποφύγετε καθαριστικά όπως αμμωνία και χλωρίνη, που μπορεί να αποχρωματίσουν τα μαγειρικά σας σκεύη. Ο ανοξείδωτος χάλυβας πρέπει να τρίβεται απαλά με μαγειρική σόδα, ενώ τα κομμάτια χαλκού μπορούν να καθαριστούν με ξίδι, χυμό λεμονιού και αλάτι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.