ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

24 ώρες νύχτα: Το ελληνικό νησί του αέναου πάρτι με τα 365 clubs που δεν κοιμάται ποτέ – Και δεν είναι η Μύκονος…

24 ώρες νύχτα: Το ελληνικό νησί του αέναου πάρτι με τα 365 clubs που δεν κοιμάται ποτέ – Και δεν είναι η Μύκονος…

Αν για κάτι φημίζεται η Ελλάδα είναι αναμφίβολα τα πανέμορφα νησιά της και η νυχτερινή της ζωής. Το δεύτερο, μάλιστα, ανεξαρτήτως εποχής.

Μπορούμε όλοι να καταλάβουμε, λοιπόν, τι συμβαίνει όταν οι ειδυλλιακές παραλίες συνδυάζονται με το clubbing μέχρι πρωίας, σωστά; Την ώρα που το μυαλό των περισσοτέρων θα πάει στη Μύκονο οι «ψαγμένοι» τουρίστες γνωρίζουν καλά πως το στέμμα της νυχτερινής διασκέδασης ανήκει πλέον αλλού: Σε ένα πανέμορφο νησί του Αιγαίου μεταξύ Σαντορίνης και Νάξου.

Ίος λοιπόν. Το νησί του «αέναου πάρτυ».Ένα μέρος ειδυλλιακό τόσο για ζευγάρια και οικογένειες όσο και για εκείνους που το καλοκαίρι ζουν μόνο για να διασκεδάζουν πίνοντας τα δροσιστικά τους κοκτέιλς.

Astra Cocktail Bar, Art Cafe-Bar Foiniki και Ios Club Sunset Dining Bar πρωταγωνιστούν στο TripAdvisor… Και αυτό τα λέει όλα.

Κατά κοινή ομολογία, πάντως, μιλάμε για το κυκλαδονήσι των απόλυτων αντιθέσεων, αφού από τη μία φιλοξενεί party animals από ολόκληρο τον κόσμο και από την άλλη κοινό που επιθυμεί να απολαύσει τα μπάνια του μακριά από τη φασαρία και τον πολύ κόσμο. Nαι, υπάρχουν κι αυτά.

Απορείς ακόμα για τον λόγο που η Ίος έχει σχεδόν φουλάρει;

Κεφάλαιο «clubbing»

Οι ντόπιοι την αποκαλούν ως «το νησί με τα 365 bars». Όχι ότι έκατσε ποτέ κανείς να τα μετρήσει ένα-ένα αλλά το συγκεκριμένο νούμερο δεν απέχει και πολύ από τον πραγματικό αριθμό των επιχειρήσεων που υπάρχουν σήμερα για να διασκεδάζουν τους ταξιδιώτες και όχι μόνο.

Η Ίος φημίζεται για την ποικιλία στα εστιατόρια, τις ταβέρνες, τα μπαράκια και τα μεγάλα clubs της, με την έντονη ζωή και το αλκοόλ να πρωταγωνιστούν ήδη από τις 15:00 το μεσημέρι.

Χοροί, ποτά και… εντυπωσιακές χορεύτριες απειλούν να κλέψουν τη δόξα (ή μήπως την έχουν ήδη κλέψει;) από τη «βασίλισσα» Μύκονο, με τα διεθνή Μέσα να παρουσιάζουν συχνά μια διόλου κολακευτική εικόνα για όσα λαμβάνουν χώρα τα βράδια στη Χώρα του νησιού με πρωταγωνιστές Ευρωπαίους και Αμερικανούς τουρίστες έτοιμους για όλα…

Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, αυτά δεν λείπουν από πουθενά.

Κεφάλαιο «παραλίες»

Από πού να ξεκινήσεις; Από τις δημοφιλέστατες Μυλοπότα και Μαγγανάρι ή από το «ησυχαστήριο» Αγία Θεοδότη κοντά στη Χώρα που αγαπιέται από ζευγάρια και οικογένειες με παιδιά; Στην ίδιο κατηγορία ανήκει και ο κόλπος «Κουμπάρα».

Μυλοπότας

Ό,τι κι αν προτιμήσεις, έχε στον νου σου πως και η παραλία του Βαλμά αξίζει μια επίσκεψη…

Η Ίος, βλέπεις, έχει τα πάντα. Αρκεί να αφήσεις τους ντόπιους να σε κατατοπίσουν ανάλογα με το τι ζητάς. Και μην ξεχνάς: Στις οργανωμένες παραλίες υπάρχουν περισσότερα από ένα beach bars το καθένα με τις δικές του ξαπλώστρες και… τις δικές του τιμές.

Μαγγανάρι

Πόσα από αυτά που ακούς για την Ίο είναι αλήθεια;

Όπως είπαμε, η φήμη της Ίου είναι τεράστια διεθνώς. Αλλά, δυστυχώς, για τον λάθος λόγο. Διότι παρά το γεγονός πως οι ξένοι επιμένουν να την αναφέρουν ως h o t προορισμό για ξέφρενη διασκέδαση –είναι άκρως τουριστική σε όλα της-, ένας που την έχει εξερευνήσει χωρίς να περιοριστεί στο nightlife της γνωρίζει καλά πως δεν είναι μόνο αυτό. Δεν θα έπρεπε να αγαπιέται μόνο για τη νυχτερινή της ζωή.

Αγία Θεοδότη

Έχει ειδυλλιακές παραλίες, παραδοσιακό, νησιώτικο φαγητό, κυκλαδίτικη ομορφιά, γραφικά σοκάκια, ιστορικά ξωκλήσια στην καρδιά της Χώρας και αρχαιολογικούς χώρους που αξίζουν μια επίσκεψη.

Έχε στο μυαλό σου την ηλιοθεραπεία και τη διασκέδαση, αλλά να θυμάσαι πως είναι κρίμα να κολυμπήσεις στα κρυστάλλινα νερά της και να μην μπεις στο πειρασμό να χαζέψεις το Παλιόκαστρο και το Θέατρο «Οδυσσέας Ελύτης» που θεωρείται ένα από τα ωραιότερα της Μεσογείου…

Γράφει η Κέλλυ Θάνου

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: menshouse.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.