ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι σειρές “The walking dead” και “Vinyl” σε όρους τηλεθέασης [βίντεο]

Οι σειρές “The walking dead” και “Vinyl” σε όρους τηλεθέασης [βίντεο]

Δύο από τις μεγάλες ειδήσεις αυτής της εβδομάδας στα τηλεοπτικά δρώμενα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ήταν η επιστροφή του έκτου κύκλου του “The walking dead” (“TWD”) στο AMC έπειτα από μία ανάπαυλα δυόμιση μηνών, αλλά και η πρεμιέρα της νέας, πολλά υποσχόμενης σειράς “Vinyl” των Μάρτιν Σκορτσέζε, Τέρενς Γουίντερ και Μικ Τζάγκερ στο HBO. Πώς πήγαν αυτά τα δύο θηρία σε όρους τηλεθέασης;

Το “The walking dead” επιβεβαίωσε την πρωτοκαθεδρία του στην καλωδιακή τηλεόραση, προσελκύοντας στην πρεμιέρα του δεύτερου ημίσεως του έκτου κύκλου 13,7 εκατ. τηλεθεατές. Παρ’ όλα αυτά, η σειρά με τα… ζόμπια παρουσιάστηκε κάπως λαβωμένη, καθώς η επίδοση του συγκεκριμένου επεισοδίου ήταν κατά 12% χαμηλότερη σε σύγκριση με το αντίστοιχο επεισόδιο του προηγούμενου Φεβρουαρίου. Ακόμα και έτσι, πάντως, το “TWD” της προηγούμενης Κυριακής έχει υψηλότερη τηλεθέαση συγκριτικά με άλλα κορυφαία προγράμματα όπως το “The big bang theory”.

Ορισμένοι από τους παράγοντες που «ροκάνισαν» τα νούμερα της επιτυχημένης σειράς του AMC ήταν τα αφιερώματα των μεγάλων δικτύων στον Άγιο Βαλεντίνο, το All-Star Game του NBA, η προβολή του “Frozen” στο Disney Channel και η πρεμιέρα του “Vinyl” στο HBO. Όχι ότι το τελευταίο κατάφερε να «γονατίσει» το “TWD”.

Ούτε κατά διάνοια! Η χορταστική δίωρη πρεμιέρα της νέας σειράς με φόντο το “sex and drugs and rock’n’roll” στη Νέα Υόρκη των ‘70s προσέλκυσε μόλις 764.000 τηλεθεατές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επίδοση αυτή είναι σημαντικά χαμηλότερη σε σύγκριση με τις πρεμιέρες άλλων σειρών του HBO, όπως του “The leftovers” (1,77 εκατ. τηλεθεατές), του “True detective” (2,33 εκατ.) και του “The newsroom” (2,14 εκατ.). Ωστόσο, μία δεύτερη προβολή του “Vinyl” το ίδιο βράδυ έφερε μπροστά στους δέκτες τους άλλους 371.000 τηλεθεατές. Ασφαλώς, η επίδοση του “Vinyl” πρέπει να υπονομεύτηκε από τους ίδιους παράγοντες που επηρέασαν το “TWD” (συν το γεγονός ότι είχε τη ναυαρχίδα του AMC απέναντί του). Παρ’ όλα αυτά, οι υπεύθυνοι του HBO δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο “Vinyl” ανακοινώνοντας μόλις προχθές, Πέμπτη, ότι θα πάει και για δεύτερο κύκλο. Δεδομένου ότι η παραγωγή των Σκορτσέζε, Γουίντερ και Τζάγκερ είναι από τις καλύτερες της χρονιάς, ελπίζουμε να αναπτύξει μεγαλύτερη δυναμική στα προσεχή επεισόδια. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.