ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μάργκαρετ Νόλαν: Πέθανε το «χρυσό» κορίτσι του Τζέιμς Μποντ (βίντεο)

Μάργκαρετ Νόλαν: Πέθανε το «χρυσό» κορίτσι του Τζέιμς Μποντ (βίντεο)

Πέθανε η ηθοποιός, Μάργκαρετ Νόλαν, η οποία ήταν το θρυλικό “χρυσό” κορίτσι του Τζέιμς Μπόντ στην ταινία “Goldfinger”. Η Βρετανίδα ηθοποιός και μοντέλο, έφυγε από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα.

Την είδηση του θανάτου της επιβεβαίωσε στα αμερικανικά ΜΜΕ ο γιος της, Όσκαρ Ντικς. Για τον χαμό της Νόλαν έγραψε και ο σκηνοθέτης Έντγκαρ Ράιτ στο Twitter: «Ήταν το επίκεντρο όλων όσοι υπήρξαν κουλ τη δεκαετία του ’60 που εμφανίστηκε σε κλιπ των Beatles, υπήρξε ίνδαλμα στην ταινία Μποντ και μέρος της σειράς ”Carry On”, επίσης».

Ο σκηνοθέτης σημείωσε πως η Νόλαν προκάλεσε αίσθηση το 1964 όταν εμφανίστηκε στην επίσημη αφίσα της ταινίας Τζέιμς Μπον, «Χρυσοδάκτυλος». Ήταν το μοντέλο που βάφτηκε χρυσό, φορώντας ένα μπικίνι στην ίδια απόχρωση στην ταινία με πρωταγωνιστή τον Σον Κόνερι.

Η Νόλαν συμμετείχε και στην ταινία των Beatles, «A Hard Day’s Night» και σε μια σειρά από άλλες παραγωγές τη δεκαετία του ’60.
Γεννήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 1943 στο Σόμερσετ της Αγγλίας και μεγάλωσε στο Λονδίνο. Ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο, με το όνομα Βίκι Κένεντι, αλλά επέλεξε και πάλι το πραγματικό της όνομα λίγα χρόνια αργότερα.

Άφησε εποχή ως το χρυσό μοντέλο στην αφίσα του Τζέιμς Μποντ, παρότι ο ρόλος της Ντινκ, τον οποίο και είχε αναλάβει, ήταν ιδιαίτερα μικρός.

Αφίσες, βιβλία, βινύλια με τη μουσική της ταινίας κυκλοφόρησαν με εκείνη στο εξώφυλλο και τους Σον Κόνερι και Σίρλεϊ Ίτον (το κορίτσι του Μποντ) να διακρίνονται μέσα από το χρυσό στο κορμί της. Ακόμη και στους τίτλους έναρξης της ταινίας, σκηνές από τον «Χρυσοδάκτυλο» προβάλλονταν πάνω στο γυμνό χρυσό κορμί της Νόλαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.