ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μύκονος: Οι επιχειρηματίες μπορούν να υποβάλλουν ένσταση για το «λουκέτο» και να ανακληθεί το πρόστιμο

Μύκονος: Οι επιχειρηματίες μπορούν να υποβάλλουν ένσταση για το «λουκέτο» και να ανακληθεί το πρόστιμο

Αρκετές αντιδράσεις προκάλεσε το «λουκέτο» στο μπαρ Alemagou στην παραλία Φτελιά της Μυκόνου.

Ερωτηθείς για το συμβάν που έλαβε χώρα στη Μύκονο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι η νομοθεσία πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλους, ενώ επανέλαβε ότι υπάρχει σχέδιο για τοπικά lockdown, σε περίπτωση αυξημένων κρουσμάτων σε κάποια δομή ή γεωγραφική περιοχή.

Νωρίτερα, επιχειρηματίες της Μυκόνου από τον κλάδο της διασκέδασης εξέφρασαν την αντίθεσή τους για το δίμηνο «λουκέτο» και το πρόστιμο που επιβλήθηκε στο μπαρ Alemagou. Επιπλέον, προειδοποίησαν ότι σκέφτονται να κλείσουν μαζικά τα καταστήματά τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, τονίζοντας ότι σε μαγαζιά ορθίων είναι δύσκολο να «αστυνομεύουν» τους πελάτες.

Μπίνης για Μύκονο: Οι ιδιοκτήτες μπορούν να κάνουν ένσταση

Μιλώντας στην ΕΡΤ για τις εικόνες που καταγράφηκαν στη Μύκονο, ο επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης τόνισε ότι όλες οι Αρχές αξιολογούν καθημερινά την εφαρμογή των μέτρων.

Αναφορικά με την αντίδραση των επιχειρηματιών της Μυκόνου και το αν υπάρχει περίπτωση ανάκλησης του προστίμου, ο κ. Μπίνης είπε ότι «υπάρχει μια πολύ συγκεκριμένη διαδικασία υποβολής ενστάσεων ώστε να ακουστούν οι αιτιάσεις του επιχειρηματία. Έχει πρόσβαση σε όλα τα ένδικα μέσα». Ο επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας είπε στη συνέχεια ότι είναι πολύ σημαντικό να τηρούνται τα μέτρα, τόσο στη Μύκονο όσο και σε όλη τη χώρα, καθώς «το κόστος από ένα τοπικό lockdown θα είναι πολύ πιο βαρύ για τις επιχειρήσεις.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Μπίνης προσέθεσε ότι μικτά κλιμάκια έκαναν σαρωτικούς ελέγχους το τριήμερο σε 163 καταστήματα της χώρας, από τους οποίους επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 6.600 ευρώ για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.