ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εθνική Ασφαλιστική: Calamos Exin και Fosun οι «μνηστήρες» για την απόκτηση του 75%

Εθνική Ασφαλιστική: Calamos Exin και Fosun οι «μνηστήρες» για την απόκτηση του 75%

Στις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις για τον προτιμητέο επενδυτή στην Εθνική Ασφαλιστική με τις πληροφορίες για την ανάδειξη της κοινοπραξίας Calamos Εxin να μην επιβεβαιώνονται αλλά ούτε και να διαψεύδονται.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας που εξέτασε τις δεσμευτικές προσφορές που υπέβαλαν τόσο η Calamos Exin όσο και η κινεζική Fosun δεν οριστικοποιήσε τη διαδικασία. Εκτιμάται ότι θα χρειαστούν λίγες ακόμη ημέρες για να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Η ΕΤΕ θα πουλήσει το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής και ο αγοραστής θα καταβάλει τίμημα και για την απόκτηση για 10 χρόνια των εργασιών bank assurance αλλά και την επέκταση της συγκεκριμένης συμφωνίας για επιπλέον πέντε χρόνια.

Οι προσφορές αξιολογήθηκαν από τους συμβούλους Goldman Sachs και JP Morgan. Το ελάχιστο ποσοστό μεταβίβασης είναι 75%, ενώ από το τίμημα πρέπει να εξασφαλίζεται ότι από την πώληση ο μέτοχος δεν θα εγγράψει ζημιά, καλύπτοντας τη λογιστική αξία στην οποία έχει εγγράψει την εταιρεία στα βιβλία του και η οποία είναι κοντά στα 650 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι λίγες μέρες πριν ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπορ Ρος με επιστολή του προς την ΕΤΕ και την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών ανέφερε ότι θα θεωρούσε θετική έκπληξη να καταλήξει η Εθνική Ασφαλιστική στο ελληνοαμερικανικό σχήμα Calamos Exin. Η τελευταία φέρεται να έχει κάνει τη μεγαλύτερη προσφορά και όλα δείχνουν ότι θα αναδειχτεί ως ο προτιμητέος επενδυτής, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται και εκπλήξεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως με την ανακοίνωση του προτιμητέου επενδυτή θα κλείσει μια διαδικασία που ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου, μπήκε στη φάση της υποβολής δεσμευτικών προσφορών (τριών από την Κίνα – Gongbao, Wintime, Fosun – και της κοινοπραξίας Calamos – Exin) στις αρχές Απριλίου και ολοκληρώνεται κατόπιν διπλού γύρου διαπραγματεύσεων με τους δύο επικρατέστερους υποψήφιους, Fosun και J. Calamos – Exin Group.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.