Ένας ολοκληρωτικός εμπορικός πόλεμος ξεκινάει από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 6 Ιουλίου (ώρα Πεκίνου) όταν και θα τεθούν σε ισχύ δασμοί σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 34 δισ. δολαρίων όπως αποκαλύπτει Reuters.

Η Ουάσινγκτον έχει πει πως θα εφαρμόσει δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας 34 δισ. δολαρίων και σε απάντηση το Πεκίνο έχει δεσμευτεί για την επιβολή αντίστοιχων δασμών σε αμερικανικά προϊόντα την ίδια ημέρα.

Ωστόσο, λόγω της διαφοράς ώρας, το Πεκίνο ουσιαστικά θα εφαρμόσει πρώτο τους νέους δασμούς.

«Τα μέτρα μας είναι ίσα και αυτό σημαίνει πως αν οι ΗΠΑ αρχίσουν στις 6 Ιουλίου τότε κι εμείς θα αρχίσουμε στις 6 Ιουλίου», δήλωσε η πηγή στο Reuters. «Ο χρόνος εφαρμογής για όλες τις πολιτικές ξεκινά τα μεσάνυχτα».

Γενικώς στις ΗΠΑ έχουν μια πολύ περίεργη αντίληψη των πραγμάτων αλλά δεν είναι και ανόητοι, ήξεραν από την αρχή ότι θα υποστούν βαριές κυρώσεις από ΕΕ, δηλαδή Γερμανία και Κίνα, όμως προχώρησαν στην έναρξη των «εχθροπραξιών» διότι τα πλεονάσματα Γερμανών και Κινέζων είναι πολύ μεγαλύτερα από των Αμερικανών και συνεπώς κερδίζουν οι ΗΠΑ στις διαφορές των ισοζυγίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο απώτερος στόχος όμως είναι να σωθεί το δολάριο. Δηλαδή να σταματήσει να τυπώνεται αφειδώς προκειμένου οι Αμερικανοί να αγοράζουν ότι θέλουν από όλο τον κόσμο.