
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την πληρωμή της 5ης και τελευταίας δόσης του ΕΝΦΙΑ.
Το ποσό της κάθε δόσης, είναι περίπου 550 εκατ. και καλούνται να πληρώσουν οι περίπου 7,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.
Αναλυτικά, η 4η δόση του φόρου έως τις 31 Δεκεμβρίου, ενώ η τελευταία δόση θα πρέπει να εξοφληθεί έως τις 31 Ιανουαρίου 2020. Αυτό ισχύει για αυτούς που δεν έχουν εξοφλήσει τον φόρο εφάπαξ.
Αξίζει να σημειωθεί πως η μη πληρωμή της δόσης του ΕΝΦΙΑ έχει ως συνέπεια την επομένη της λήξης της ημερομηνίας πληρωμής, προσαύξηση του ύψους της δόσης (ή των δόσεων) που οφείλονται κατά 0,73% τον μήνα.
Ανοικτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης του ΕΝΦΙΑ το 2020 κατά 10%, άφησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, πριν από λίγες μέρες.
Δημοσιονομικό χώρο για περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ το 2020 δημιουργεί η ένταξη των περιοχών στο αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού των αξιών.«Ενδεχομένως τον Μάιο να προκύψει επιπλέον χώρος για τα νοικοκυριά που πληρώνουν ακριβά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών και συμπλήρωσε πως «η μείωση θα είναι της τάξης του 10%».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.