Αντίστροφη μέτρηση για το καλοκαίρι: 4 λεπτά μικρότερη η νύχτα και 4 λεπτά μεγαλύτερη η μέρα, ήδη!

Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Ecofin: «Οι τράπεζες να στηρίξουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις»

Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Ecofin: «Οι τράπεζες να στηρίξουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις»

Μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίασαν οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ.

Το Ecofin , έκανε έκκληση στις τράπεζες, να συμμορφωθούν με τις συστάσεις των εποπτικών Αρχών και να μην δώσουν μερίσματα, χρησιμοποιώντας τα κεφάλαια και τα διαθέσιμα κέρδη τους για πιστώσεις σε άλλες επείγουσες χρηματοδοτικές ανάγκες ώστε να διατηρηθεί η οικονομική δραστηριότητα.

«Είναι κρίσιμης σημασίας να συνεχισθεί η χρηματοδότηση των νοικοκυριών και των εταιρειών, περιλαμβανομένων των μικρομεσαίων, που υφίστανται προσωρινές δυσκολίες εν μέσω της πανδημίας COVID-19. Για τον σκοπό αυτό, η πλήρης χρήση της ευελιξίας που έχει παρασχεθεί στο εποπτικό και λογιστικό πλαίσιο, είναι σημαντική σε μία περίοδο που η επαρκής χρηματοδότηση για την κάλυψη χρηματοδοτικών πιέσεων είναι ζωτική για την οικονομία», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Ecofin.

Το συμβούλιο χαιρέτισε τις πρόσφατες σχετικές ανακοινώσεις των εποπτικών Αρχών και υπογράμμισε την ανάγκη να διατηρηθεί το ίδιο επίπεδο σε όλα τα κράτη.

«Όλες οι Αρχές να συνεχίσουν να έχουν μία φιλόδοξη και συντονισμένη προσέγγιση όταν θα εξειδικεύσουν περαιτέρω πώς θα γίνει η καλύτερη χρήση της διαθέσιμης ευελιξίας για να διασφαλίσουν ότι λαμβάνονται υπόψη οι διάφορες πρωτοβουλίες που έχουν ανακοινωθεί από τα κράτη – μέλη και τα πιστωτικά ιδρύματα και ότι υπάρχει το ίδιο επίπεδο σε όλα τα κράτη – μέλη», αναφέρει.

Το Ecofin χαιρέτισε και τις ανακοινώσεις και συστάσεις της ευρωπαϊκής Αρχής για τις ασφαλιστικές εταιρείες (European Insurance and Occupational Pensions Authority, EIOPA) για τον εντοπισμό μίας σειράς εργαλείων που επιτρέπουν ευελιξία στο σημερινό πλαίσιο Solvency II.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.