Νetflix: Δίνει 100 εκατ. δολάρια σε τράπεζες και επιχειρήσεις μαύρων

Νetflix: Δίνει 100 εκατ. δολάρια σε τράπεζες και επιχειρήσεις μαύρων

Το Netflix, δημοφιλής πλατφόρμα σχεδιάζει να επενδύσει ένα ποσό της τάξης των 100 εκατομμυρίων δολαρίων σε τράπεζες και επιχειρήσεις μαύρων ιδιοκτητών με προσπάθεια να γεφυρώσει το χάσμα πλούτου ανάμεσα «στη λευκή και στη μαύρη Αμερική».

Οι τράπεζες και οι πιστωτικοί οργανισμοί των μειονοτήτων αντιπροσωπεύουν μόλις το 1% του συνολικού τραπεζικού ενεργητικού στις ΗΠΑ. «Πιστεύουμε ότι η εισροή κεφαλαίου σε αυτές τις κοινότητες μπορεί να κάνει τη διαφορά για τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκεί, βοηθώντας περισσότερες οικογένειες να αγοράσουν το πρώτο τους σπίτι, να εξοικονομήσουν χρήματα για το κολέγιο των παιδιών τους και περισσότερες μικρές επιχειρήσεις να δημιουργηθούν ή να αρχίσουν να αναπτύσσονται» ανέφερε σε δήλωσή του το Netflix.

Ο Maurice Jones, πρόεδρος και CEO της LISC υποστηρίζει πως οι περισσότερες επιχειρήσεων των μαύρων στις ΗΠΑ έχουν έως δέκα υπαλλήλους και ετήσια έσοδα μικρότερα του 1 εκατ. δολαρίων ενώ, συνήθως, δεν συγκαταλέγονται ανάμεσα στις προτεραιότητες των μεγάλων τραπεζών όπως οι Chase, Bank of America και Wells Fargo.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι το Netflix προσέγγισε τον οργανισμό που διευθύνει για μία δυνητική συμφωνία μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ και πως πρόκειται για μία από τις αρκετά μεγάλες εταιρείες που επένδυσαν στη LISC κατά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Jones υποστήριξε πως δεν έχει δει ξανά κάτι παρόμοιο σημειώνοντας ωστόσο πως οι χρηματοδοτικές ανάγκες θα πρέπει να εξυπηρετούνται για ένα διάστημα ετών αν οι εταιρείες επιθυμούν όντως τη γεφύρωση του χάσματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.