Το 2026 θα είναι μια «καυτή» χρονιά σε όλα τα επίπεδα. Θυμηθείτε το...

Qatar Airways: Οικονομική ενίσχυση από το κράτος ύψους 2 δισ. δολάρια για την κάλυψη των ζημιών

Qatar Airways: Οικονομική ενίσχυση από το κράτος ύψους 2 δισ. δολάρια για την κάλυψη των ζημιών

Ο κορωνοϊός δημιούργησε τεράστια οικονομικά προβλήματα ακόμα και σε κολοσσούς όπως η Qatar Airways, που έλαβε κρατική ενίσχυση ύψους 7,3 δισ. ριάλ (2 δισ. δολάρια) για να καλύψει τις τεράστιες απώλειες.

Ο κρατικός αερομεταφορέας θα εκδώσει 730 εκατ. μετοχές προς την κυβέρνηση, αφού οι απώλειές του ξεπέρασαν το 50% του μετοχικού κεφαλαίου, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της εταιρείας.

Το Κατάρ είναι από τις χώρες οι οποίες αναγκάσθηκαν να παρέμβουν για να σώσουν τις κρατικές αεροπορικές εταιρείες, με τη γερμανική Lufthansa και την Emirates των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να λαμβάνουν δισεκατομμύρια δολάρια κρατικής στήριξης για να αντιμετωπίσουν την κρίση. Ενώ τα σύνορα πολλών χωρών έχουν ανοίξει ξανά κι ενώ τα κρούσματα του κορωνοϊού έδειξαν σημάδια υποχώρησης, ο ρυθμός ανάκαμψης επιβραδύνθηκε από τα νέα περιοριστικά μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή, με σκοπό να αποτραπεί μία 2η έξαρση της πανδημίας.

Οι απώλειες της εταιρείας διευρύνθηκαν κατά το περασμένο οικονομικό έτος της εταιρείας το οποίο έληξε τον περασμένο Μάρτιο, τόσο από τα καθολικά lockdowns, όσο και από την εκκαθάριση της Air Italy. Για την Qatar Airways, η οποία κατέχει το 49% της ιταλικής αεροπορική εταιρείας, οι ζημιές από την επένδυσή της σε αυτήν ανήλθαν σε σχεδόν 1,4 δισ. ριάλ.

«Αν δεν υπήρχαν οι πρωτόγνωρες συνθήκες της χρήσης 2020, τα αποτελέσματά μας θα ήταν καλύτερα από το προηγούμενο έτος», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ακμπάρ Αλ Μπέικερ. Οι συνολικές ζημιές για την Qatar Airways ανήλθαν σε 7 δισ. ριάλ.

Τα προβλήματα της αεροπορικής εταιρείας διογκώθηκαν σε ένα ήδη σκληρό λειτουργικό περιβάλλον, μετά το κλείσιμο του εναέριου χώρου από τις Σαουδική Αραβία, ΗΑΕ, Μπαχρέιν και Αίγυπτο το 2017.

Όπως ανέφερε η εταιρεία, ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες με την Airbus, που αφορούν τη καθυστέρηση των παραγγελιών, από την ευρωπαϊκή κατασκευάστρια αεροσκαφών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.