ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Επενδυτές προβλέπουν παγκόσμια οικονομική κατάρρευση – Ο χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης εδώ και 30 χρόνια

Επενδυτές προβλέπουν παγκόσμια οικονομική κατάρρευση – Ο χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης εδώ και 30 χρόνια

Απαισιόδοξες είναι οι προβλέψεις των επενδυτικών εταιρειών για τον αντίκτυπο του κορωνοϊού, σύμφωνα με τηλεφωνική έρευνα της Goldman Sachs Investee σε 1.500 εταιρείες.

Με βάση το υλικό που συγκέντρωσε η Goldman Sachs, τα κύρια συμπεράσματα που προκύπτουν είναι:

-Τις επόμενες 6-8 εβδομάδες θα δούμε μία παγκόσμια κατάρρευση της υγείας και μια οικονομική κατάρρευση.

Εκατομμύρια Αμερικανοί και Γερμανοί θα πληγούν

Εξ αιτίας της κατάστασης, 50% των Αμερικανών (περίπου 150 εκατομμύρια άνθρωποι) και 70% των Γερμανών (58 εκατομμύρια άνθρωποι) θα πληγούν.

Απ’ αυτούς που θα πληγούν, το 80% θα είναι σε πρώιμο στάδιο, το 15% σε μεσαίο στάδιο και το 5% σε κρίσιμο στάδιο.

Επίσης, εκτιμάται ότι εκατομμύρια άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους, με δεδομένα τα ποσοστά θνησιμότητας που κυμαίνονται στο 2% κατά μέσο όρο.

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει πρόβλημα, όπως και οι ΗΠΑ. Και οι δύο πλευρές πρέπει να ελέγξουν αποτελεσματικά την πανδημία (όπως άλλες Ασιατικές χώρες, όπως η Ταϊβάν και η Σιγκαπούρη) για να διασφαλίσουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν θα καταρρεύσει περισσότερο. Ωστόσο, δεν φαίνεται ότι έχουν εξοπλιστεί σωστά.

Μεγάλο αντίκτυπο θα έχει ο κορωνοϊός και στην οικονομία της Κίνας, σε εισαγωγές και εξαγωγές, καθώς και στις πρώτες ύλες και την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Ο χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης εδώ και 30 χρόνια

Εκτιμάται ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του παγκόσμιου ΑΕΠ θα είναι ο χαμηλότερος εδώ και 30 χρόνια και θα υποχωρήσει κάτω από το 2%.

Παράλληλα, εκτιμάται ότι ο δείκτης S&P 500 θα μειωθεί από 15% έως 20%.

Οι χρηματαγορές θα καταρρεύσουν και στο καλό σενάριο θα αρχίσουν να ανακάμπτουν το δεύτερο μισό του 2020.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο μόνος τρόπος να ελεγχθεί η κατάσταση είναι η διατήρηση των κοινωνικών αποστάσεων ενώ για ένα μικρό διάστημα μπορεί να υπάρξει υποτροπή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.