Ο Musk πάντως πιστεύει πως η εταιρεία του μπορεί να φθάσει φέτος την παραγωγή και πώληση 1.500.000 μονάδων

Η αμερικανική εταιρεία Tesla, του Elon Musk, κατέγραψε κέρδη ρεκόρ για το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Τα Tesla ακριβαίνουν, ο κόσμος όμως συνεχίζει τον παροξυσμό με την αγορά των ηλεκτρικών της αμερικάνικης φίρμας με αμείωτο ρυθμό.

Συγκεκριμένα, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022 η εταιρεία κατέγραψε 310.048 παραδόσεις νέων αυτοκινήτων, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν Model 3 και Model Y.

To πρώτο τρίμηνο του 2021 αντίστοιχα είχαν πουληθεί 184.877 Tesla, με την εταιρεία να αυξάνει ενδεικτικά την τιμή πώλησης του Model 3 στις ΗΠΑ κατά 34% σε σχέση με πριν τρία χρόνια.

Η εκτόξευση της τιμής αγοράς και η αυξημένη ζήτηση, έφεραν στα ταμεία της Tesla 18,76 δις δολάρια μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους, εκ των οποίων τα καθαρά κέρδη υπολογίζονται σε 3,32 δις.

Η Tesla επέδειξε μεγάλη ετοιμότητα παρά τις ελλείψεις σε ημιαγωγούς και τους περιορισμούς του covid-19. Κατάφερε να παραδώσει περισσότερα αυτοκίνητα και από αυτά που πέρασαν από τη γραμμή παραγωγής της (+5.000) κάτι που σημαίνει πως έχει απόθεμα και δεν προβληματίστηκε ιδιαίτερα από το μεγάλο αριθμό παραγγελιών.

Ο Musk πάντως πιστεύει πως η εταιρεία του μπορεί να φθάσει φέτος την παραγωγή και πώληση 1.500.000 μονάδων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε αυτό θα βοηθήσει η εξέλιξη του αυτόνομου συστήματος και η αναβάθμιση του προβληματικού λογισμικού στα Tesla παράγονται από τον Μάρτιο και έπειτα.