ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ουκρανικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα πρώτη στην αγορά αργού ρωσικού πετρελαίου τον Ιούλιο του 2022»

Ποιες άλλες χώρες αγοράζουν ρωσικό αργό πετρέλαιο τον Ιούλιο του 2022

Ουκρανικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα πρώτη στην αγορά αργού ρωσικού πετρελαίου τον Ιούλιο του 2022»

Αν και τον Ιούλιο του 2022, για πρώτη φορά σε 4 μήνες, οι θαλάσσιες εξαγωγές αργού πετρελαίου από τα ρωσικά λιμάνια της Μαύρης και Αζοφικής Θάλασσας μειώθηκαν σημαντικά, η Ελλάδα αγόρασε αρκετές χιλιάδες τόνους αργού πετρελαίου από τη Μόσχα. 

Τον Ιούλιο του 2022, για πρώτη φορά σε 4 μήνες, οι θαλάσσιες εξαγωγές αργού πετρελαίου από τα ρωσικά λιμάνια της Μαύρης και Αζοφικής Θάλασσας μειώθηκαν σημαντικά, γράφει ουκρανικό δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται το «Βαλκανικό Περισκόπιο».

Και αν τον Ιούνιο οι εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου ανήλθαν σε περίπου 4,3 εκατομμύρια τόνους, τον Ιούλιο έπεσαν σε περίπου 3,35 εκατομμύρια τόνους. Η μείωση ήταν 22,4%, ή 960 χιλιάδες τόνοι.

Ο  Αντρίι Κλουμένκο, επικεφαλής της Ομάδας Παρακολούθησης του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών της Μαύρης Θάλασσας και αρχισυντάκτης της πύλης BlackSeaNews , γράφει σχετικά για την κατανομή του «πετρελαίου αίματος».

«Έχουμε ήδη αναφέρει ότι τον Ιούλιο του 2022, για πρώτη φορά σε 4 μήνες, οι θαλάσσιες εξαγωγές αργού πετρελαίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας από τα λιμάνια της Μαύρης και Αζοφικής Θάλασσας μειώθηκαν σημαντικά.

Αν τον Ιούνιο ήταν περίπου 4,3 εκατομμύρια τόνοι, τότε τον Ιούλιο ήταν περίπου 3,35 εκατομμύρια τόνοι. Η μείωση ήταν 22,4%, ή 960 χιλιάδες τόνοι». 

Ποιες, λοιπόν, χώρες της ΕΕ αγόρασαν ρωσικό αργό πετρέλαιο τον Ιούλιο του 2022. Η κατανομή είναι ως εξής:

1. Ελλάδα 541.563
2. Ιταλία 414.185
3. Ισπανία 232.026
4. Κροατία158.070
5.Μάλτα 115.18
6.Βέλγιο 73.382
7. Σλοβενία ​​50.322

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια ώρα, οι χώρες – Ελλάδα και Ιταλία – μείωσαν τις εισαγωγές ρωσικού αργού πετρελαίου κατά 394.202 και 246.973 τόνους, αντίστοιχα. Μάλιστα, σχημάτισαν μείωση 0,5 εκατ. τόνους τον Ιούλιο. Αλλά η Ισπανία, αντίθετα, αύξησε τις εισαγωγές κατά 107.659 τόνους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.