Ρωσική τράπεζα Sberbank: «Ο αποκλεισμός μας από το σύστημα SWIFT δεν θα μας επηρεάσει»

«Δεν αλλάζει τα δεδομένα»

Ρωσική τράπεζα Sberbank: «Ο αποκλεισμός μας από το σύστημα SWIFT δεν θα μας επηρεάσει»

Η ρωσική τράπεζα Sberbank δηλώνει ότι ο αποκλεισμός της από το σύστημα SWIFT δεν θα την επηρεάσει.

Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη ρωσική τράπεζα, η Sberbank, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αποκλεισμός της από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα SWIFT, που αποφασίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα έχει μόνον περιορισμένο αντίκτυπο σε αυτήν, καθώς ο όμιλος είχε ήδη πληγεί από άλλες κυρώσεις μετά την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

O αποκλεισμός από το Swift δεν αλλάζει τα δεδομένα, λέει η Sberbank

«Εργαζόμαστε κανονικά -οι βασικοί περιορισμοί είναι ήδη σε ισχύ», γράφει σε ανακοίνωσή της η ρωσική τράπεζα, κατά της οποίας έχουν επιβληθεί αυστηρές κυρώσεις από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία. «Ο αποκλεισμός από το SWIFT δεν αλλάζει τίποτα στην κατάσταση των διεθνών συναλλαγών», υπογραμμίζει. «Οι εσωτερικές συναλλαγές στην Ρωσία δεν εξαρτώνται από το SWIFT και θα γίνονται από την τράπεζα κανονικά», προσθέτει.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη επιβάλει σοβαρούς περιορισμούς στην Sberbank, προχωρώντας στο πάγωμα από τις αρχές Απριλίου όλων των περιουσιακών της στοιχείων «σε σύνδεση με το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα» και απαγορεύοντας κάθε συναλλαγή με Αμερικανικούς παράγοντες. Η Βρετανία έχει επίσης παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία της ρωσικής τράπεζας.

Η ΕΕ κατέληξε σε συμφωνία για πακέτο μέτρων κατά της Ρωσίας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χθες, Δευτέρα, το βράδυ οι 27 χώρες μέλη της ΕΕ κατέληξαν σε συμφωνία για μια έκτη δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την επέμβασή της στην Ουκρανία, με την οποία επιτρέπεται να μειωθούν κατά περίπου 90% οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου ως το τέλος του έτους, διευρύνεται η μαύρη λίστα της ΕΕ με περίπου 60 πρόσωπα και αποκλείονται τρεις ρωσικές τράπεζες από το διεθνές σύστημα SWIFT, μεταξύ των οποίων βρίσκεται η Sberbank, στην οποία σχεδόν όλοι οι Ρώσοι έχουν έναν λογαριασμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.