ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Υπουργός Οικονομικών του Καναδά: «Οι Ρώσοι ολιγάρχες θέλουν να αποπληρώσουν τις κυρώσεις»

Η Δύση προσπαθεί να «πουλήσει» στους Ρώσους ολιγάρχες τις δικές τους περιουσίες

Υπουργός Οικονομικών του Καναδά: «Οι Ρώσοι ολιγάρχες θέλουν να αποπληρώσουν τις κυρώσεις»

Οι Ρώσοι ολιγάρχες θέλουν να αποπληρώσουν τις κυρώσεις, σύμφωνα με την Καναδή υπουργός Οικονομικών Κρίστια Φρίλαντ.

H Κρίστια Φρίλαντ δήλωσε ότι οι επιχειρηματίες είναι έτοιμοι να μεταφέρουν μέρος της περιουσίας τους στην Ουκρανία με αντάλλαγμα την άρση των περιορισμών.

Η Καναδή υπουργός Οικονομικών Κρίστια Φρίλαντ δήλωσε ότι οι Ρώσοι ολιγάρχες είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για την άρση των κυρώσεων μεταφέροντας περιουσιακά στοιχεία στην Ουκρανία.

Το ανακοίνωσε σε συνάντηση με συναδέλφους από τις χώρες της G7, αναφέρει η Handelsblatt.

Η Φρίλαντ σημείωσε ότι λαμβάνει κλήσεις από Ρώσους ολιγάρχες που είναι «πολύ δυσαρεστημένοι» με τους περιορισμούς που τους επιβάλλονται από τα δυτικά κράτη.

Δεν είναι μόνο η ταξιδιωτική ταλαιπωρία και το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων που τους ενοχλούν, είπε ο υπουργός.

Ο Φρίλαντ εξήγησε ότι οι επιχειρηματίες επικρίνουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά δεν μπορούν να αποστασιοποιηθούν από αυτήν λόγω της απειλής «αντίποινων» από το Κρεμλίνο.

«Οι Ρώσοι ολιγάρχες μπορούν να αγοράσουν μια διέξοδο από τις κυρώσεις με τα δισεκατομμύρια τους», αναφέρει η δημοσίευση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δημοσίευση σημείωσε ότι μια τέτοια συμφωνία θα μπορούσε να είναι επωφελής για όλα τα μέρη: οι ουκρανικές αρχές θα λάβουν δισεκατομμύρια, η Δύση θα αποφύγει τη συζήτηση για απαλλοτρίωση και οι επιχειρηματίες από τη Ρωσική Ομοσπονδία «θα επιστρέψουν την πολυτελή ζωή τους». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.